ОСОБЛИВОСТІ РЕЖИМІВ РОБОТИ ВИХОРОКАМЕРНИХ НАГНІТАЧІВ - Роговий, А. С.; Роговой, А. С.; Rogovyi, A. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2016)
На основі математичного моделювання за допомогою моделей одновимірної вісе-симетричної течії ідеальної рідини та моделей чисельного розв’язання рівнянь Нав’є-Стокса, осереднених за Рейнольдсом завдяки застосуванню відповідних програмних комплексів, обґрунтовано існування двох робочих процесів перекачування рідин за до-помогою вихорокамерних нагнітачів. Визначено фактори, що впливають на режими роботи нагнітачів.
ОСОБЕННОСТИ РЕЖИМОВ РАБОТЫ ВИХРЕКАМЕРНЫХ НАГНЕТАТЕЛЕЙ
FEATURES OF OPERATING MODES OF VORTEX CHAMBER SUPERCHARGERS
Keywords: вихорокамерний нагнітач; ідеальна рідина; числовий розрахунок; робочий процес; енергетичні показники; вихрекамерный нагнетатель; идеальная жидкость; численный расчет; рабочий процесс; энергетические показатели; vortex chamber supercharger; ideal liquid; numerical calculation; working process; energy performance; 621.521