Особливості формування якісної професійної підготовки випускників технічних ЗВО України згідно з вимогами сучасного ринку праці - Бондаренко, В. В.; Роздільський, О. В.; Хижняков, А. В.; Bondarenko, Volodymyr; Rozdylskiy, Oleksandr; Khyzhniakov, Anton (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У пропонованій науковій розвідці досліджено питання ролі та місця сучасного випускника технічного закладу вищої освіти на ринку праці. Автори зосереджують увагу на формуванні ключових компетентностей майбутніх керівників виробництва, на нагальній необхідності співпраці виробництва та навчальних закладів у розробленні конкретних моделей фахівців, які б відповідали потребам ринку праці.
Peculiarities of Graduates' Quality Professional Training Formation in Ukraine’s Technical Higher Education Institutions in Accordance with the Requirements of the Modern Labour Market
Keywords: модель фахівця з вищою технічною освітою; професійна компетентність; ключові кваліфікації; ключові компетентності; якість навчання; model of a specialist with a higher tech-nical education; professional competence; key qualifications; key competences; quality of education; 378:37.011; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.110.0.180