Дослідження показників роботи системи громадського транспорту міста Ужгород - Шипоша, Еліна Денисівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Згідно з діючим законодавством органи місцевого самоврядування в Україні мають достатньо повноважень для організації роботи громадського транспорту та контролю за його функціонуванням. Для прийняття найкращих рішень стосовно транспортного обслговування населення потрібно мати оцінки технічних показників роботи системи громадського транспорту та регулярно їх оновлювати. Відповідному питанню присвячена дана дипломна робота, у якій на прикладі м. Ужгород надана акутальна оцінка показників доступності системи громадського транспорту міста та якості обслуговування пасажирів. У результаті розрахунків, проведених з використанням розробленої транспортної моделі міста, встановлено, що діюча маршрутна мережа м. Ужгород належним чином забезпечує задоволення потреб містян у пересуваннях громадським транспортом.
Keywords: громадський транспорт; маршрутна мережа; транспортна доступність; транспортна модель; якість транспортного обслуговування; Visum