Геодезичний супровід вишукувань та капітального ремонту ділянки автомобільної дороги Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя (через м. Кременчук) – Маріуполь на ділянці км 81+300 – км 84+300 - Макієнко, Дар`я Юріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В результаті виконання дипломного проекту виконано: визначення складу комплексу інженерно-геодезичних робіт та нормативно-правового забезпечення інженерно-геодезичних робіт; топографо-геодезичну зйомку ділянки на місцевості за допомогою електронного тахеометра; розгляд технології автоматизованої польової обробки результатів знімання даних геодезичних вимірювань та побудови цифрової моделі місцевості; детальне порівняння можливостей різних програмних комплексів для обробки даних знімання ділянки місцевості; побудову цифрової моделі місцевості типової ділянки та звітування виконавчої зйомки площі об’єму влаштованого асфальтобетонного покриття ділянки автомобільної дороги Н-08 Черкаської області.
Keywords: виконавче знімання; тахеометр; система автоматизованого проектування; умовний знак; цифрова модель ситуації