Облік і контроль дебіторської заборгованості на підприємстві - Костяниця, Дар'я Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Розглянуто поняття та класифікацію дебіторської заборгованості підприємства, ознайомлено з нормативно-правовою базою регулювання обліку дебіторської заборгованості; проведено аналіз дебіторської заборгованності досліджуваного підприємства; досліджено організацію документального оформлення руху дебіторської заборгованості; проаналізовано стан аналітичного та синтетичного обліку дебіторської заборгованості; запропоновані шляхи удосконалення організації обліку дебіторської заборгованості на підприємстві.
Keywords: дебіторська заборгованість; розрахунки з покупцями і замовниками; резерв сумнівних боргів; бухгалтерський рахунок; первинні документи; регістр обліку; аналіз; внутрішній аудит