Навички як кінцева мета процесу навчання перекладання - Понікаровська, Світлана Володимирівна; Ponikarovska, Svitlana (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
У статті розглядається можливість підготовки студента до перекладання різноманітних типів текстів, а також усного та реферативного виду цього процесу. Аналізуються механізми перекладання та доцільність їх використання у різноманітних ситуаціях, типи помилок у процесі перекладання змісту оригінального тексту та можливості запобігання їм. Запропоновано способи пошуку оптимальних рішень перекладів, аналіз різних варіантів, зокрема перефразування, описовий переклад, калькування. Зазначено щодо необхідності розвитку особистості студентів, оскільки перекладацька компетенція складається з лінгвістичних знань, загальної культурної ерудиції та певних психологічних здібностей.
Skills as an objective point of teaching translation
Keywords: переклад; навички; рішення; особистість; сприйняття; оволодіння; translation; skills; solutions; personality; vocabulary; mastering; 378.147; 10.30977/BUL.2219-5548.2022.99.0.159