Дослідження процесу формування призми грунта перед відвалом колісного бульдозера - Сліпко, Сергій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Дипломний проект має на меті вивчення процесів формування показників, які характеризують технологічні операції розробки оброблюваного середовища колісними бульдозерами. Виконано ознайомлення з колісними бульдозерами закордонного виробництва. Систематизовано основні характеристики бульдозерів. Розроблено та запропоновано до використання методику визначення параметрів змінної призми грунта перед відвалом, проведені тяговий розрахунок бульдозера, розрахунок приводу керування робочим обладнанням, визначені діючі зовнішні зусилля, виконан розрахунок на міцність робочого обладнання. Обчислено техніко-економічні показники спроектованого бульдозера. Розроблено заходи з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: бульдозер колісний; призма грунту; маса; методика розрахунку; безпека; продуктивність