Підвищення ефективності доставки тарноштучних вантажів у міжміському сполученні ТДВ «АТП-16363» - Мухтарова, Валентина Андріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
На основні результатів теоретичних досліджень запропоновано математичні моделі загальних витрат на доставку тарно-штучних вантажів у міжміському сполученні за двома схемами. В результаті експериментальних досліджень визначено функціональні залежності критерію ефективності від керованих параметрів в якості інструменту підтримки прийняття управлінських рішень з метою підвищення ефективності діяльності ТДВ «АТП-16363». Отримані значення сумарного річного економічного ефекту свідчать про ефективність запропонованих рішень у роботі, зокрема від вибору раціональної схеми доставки через розподільчий центр та вибору раціонального НРМ ефект дорівнює 138781,1 грн/рік. Результати дослідження можуть бути використані вітчизняними транспортними та логістичними підприємствами для підвищення ефективності процесу постачання матеріальних ресурсів у міжміському сполучені.
Keywords: тарно-штучні вантажі; міжміське сполучення; схема доставки; технологічні параметри; загальні витрати; математична модель; експеримент; економічний ефект