Еколого-економічна оцінка екосистемних послуг лісу на прикладі ДП «Вовчанське лісове господарство» - Анісімова, Світлана Вікторівна; Оковита, Яна Сергіївна; Anisimova, Svitlanа; Okovyta, Yana (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Проаналізовано наукові роботи й публікації щодо методичних підходів до визначення економічної оцінки екосистемних послуг. З’ясовано основні еколого-економічні послуги екосистем лісу. Обґрунтовано використання білоруської методики економічного оцінювання екосистемних послуг лісу. Охарактеризовано лісове господарство ДП «Вовчанський лісгосп». Оцінена вартість прямого фактичного використання забезпечувальних і регулюючих екосистемних послуг лісу ДП «Вовчанський лісгосп».
Ecological and economic assessment of forest ecosystem services on the example of SE "Vovchanske forestry"
Keywords: екосистемні послуги; економічна оцінка; забезпечувальні послуги лісу; регулюючі послуги лісу; асиміляційний потенціал лісових екосистем; ecosystem services; economic assessment; forest regulatory services; forest services; assimilation potential of forest ecosystems; 911.8; 10.30977/BUL.2219-5548.2022.97.0.114