Проектування крану на спеціалізованому автомобільному шасі - Скоков, Олександр Станіславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Об’єкт дослідження: процес роботи та зміни параметрів стрілового устаткування самохідних автомобільних кранів великої вантажопідйомності. Мета дослідження: модернізація стрілового устаткування автомобільного крана великої вантажопідйомності (100 т) для підвищення його техніко-економічних показників та розширення експлуатаційних можливостей. Предмет дослідження: геометричні, вагові, силові характеристики та напружено-деформований стан чотирьохсекційної телескопічної стріли, а також параметри приводу механізмів крана КС-8471. Розглянути заходи що до охорони праці. Виконано економічне обґрунтування проекту.
Keywords: гідравлічний кран; шасі; модернізація; рама; стріла; міцність; надійність; екологія; безпека; економіка