Удосконалення технологічного процесу перевезення пасажирів на міському маршруті №270е «Ст. м. "Держпром" – просп. Слави (вул. Золочівська)» - Беляй, Павло Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
На підставі проведених розрахунків встановили, що доцільно на маршруті використовувати іншу марку автобусу – MAN A10. Собівартість перевезення при використанні автобуса MAN A10 становить 12,41 грн. за пасажира, що менше ніж при існуючому варіанті. Визначена необхідна кількість рейсів протягом доби – 18 рейсів, що на 10 рейсів менше ніж існуючий розклад. В результаті реалізації запропонованих технологічних рішень очікується зниження рівня наповнення місткості автобусів з 1,24 до 0,74. Що разом зі збільшенням місткості автобусів призведе до ліквідації додаткового часу очікування пасажирів, пов’язаного з відмовою у посадці або пошуком альтернативних маршрутів сполучення. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані при організації транспортного обслуговування пасажирів на міському маршруті №270е «Ст. м. "Держпром" – просп. Слави (вул. Золочівська)». Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: міський пасажирський транспорт; маршрут; зупинний пункт; розклад руху; пасажиропотік