Дослідження зміни якості антифризів легкових автомобілів в процесі експлуатації - Митрофанов, Павло Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об`єкт дослідження – процес зміни якості антифризу при експлуатації автомобілів. Мета дослідження – дослідження зміни фізико-хімічних властивостей антифризів легкових автомобілів у процесі експлуатації автомобіля. Методи дослідження – аналіз, експериментальні дослідження, методи математичної статистики. В дипломній роботі розроблено питання перевірки якості антифризу та його електропровідності в процесі експлуатації автомобіля. Наведено характеристики систем охолодження автомобільних двигунів. Проведено аналіз існуючих систем охолодження ДВС, охолоджувальних рідин, методів перевірки показників якості та електропровідності. Однією з проблем, на сьогоднішній день, є відсутність загальноприйнятої методики, яка б дозволила в короткий термін проводити дослідження якості охолоджувальної рідини, що використовуються в системі охолодження автомобіля. Вирішити задачу можна використовуючи методику експрес-оцінки якості антифризу шляхом виміру електропровідності.
Keywords: Daewoo Nexia; Opel Astra K; система охолодження двигуна; антифриз; охолоджувальна рідина; показники якості; електропровідність