Проєкт СТО легкових автомобілів міського типу з розробкою зони діагностування - Косінов, Максим Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Об’єкт дослідження – процес взаємодії автомобіля з роликовим стендом інерційного типу. Мета проекту – удосконалити методику діагностування гальмівної системи автомобіля на роликовому стенді шляхом зменшення похибки вимірювання діагностичних параметрів. Методи дослідження – аналітичні та експериментальні дослідження. У роботі було виконано технологічний розрахунок СТО і розроблено зону діагностування легкових автомобілів. Було проведено аналіз активної безпеки автомобіля. Виконано аналіз взаємодії автомобіля з роликовим стендом. Розроблений метод дослідження величини переміщення коліс автомобіля при діагностуванні на роликових стендах. Це дозволить забезпечити більшу точність реєстрації діагностичних параметрів на гальмівних стендах.
Keywords: похибка вимірювання; гальмівна система; зона діагностування; гальмівний стенд