Розроблення та оцінка раціонального варіанту маршрутної мережі громадського транспорту міста Черкаси - Стешенко, Віктор Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єктом дослідження є процес функціонування маршрутної мережі (ММ) міського пасажирського транспорту (МПТ) в місті Черкаси. Мета роботи є розроблення транспортної моделі МПТ міста Черкаси. Розроблення раціонального варіанту та оцінка його ефективності функціонування. Метод дослідження: аналітичний, математичне моделювання. Предметом дослідження є вплив розподілу пасажиропотоків та трас маршрутів на ефективність функціонування маршрутної мережі (ММ). Гіпотеза – існує такий варіант ММ міста Черкаси який функціонуватиме ефективніше в порівнянні із базовим варіантом.
Keywords: автобусні маршрути; вулично-дорожня мережа; кориспонденція; міський пасажирський транспорт; моделювання; росклад руху; visum