Дослідженняі цифрового електропривода засобами програмного пакету MATLAB+SIMULINK - Дудник, Олександр Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі було розглянуто влаштування і принцип дії систем кондиціонування і систем мікроклімату в кабіні дорожніх машин. Розроблена структурна схема і засобами MATLAB + Simulink синтезовано облаштування керування роботою кондиціонера, яке забезпечує нормальну його роботу в стежачих режимах без урахування обурення та з урахуванням обурень в режимі стабілізації температури.
Keywords: мікроклімат; кондиціонер; система керування; перехідний процес; закон керування; моделювання; стійкість; зворотний зв'язок; обурення; система стабілізація; слідкуюча система