Формування іміджу автотранспортного підприємства - Азізова, Аніса Зульфікорівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Об’єктом дослідження є процес формування іміджу підприємства. Мета роботи – розробка та впровадження механізму формування іміджу підприємства на прикладі ТДВ «АТП-16363» для підвищення конкурентоспроможності» автотранспортного підприємства. Метод дослідження – порівняльний економічний аналіз, методи статистичної обробки даних; фундаментальний аналіз фінансового середовища підприємства; вибіркового спостереження; порівняння та групування; статистичні методи; методи та моделі інтегральної оцінки, планування та прогнозування діяльності підприємства; маркетинговий метод. У роботі узагальнено поняття іміджу і його роль в сучасному підприємстві; систематизовані етапи формування та інструменти управління іміджем а підприємства; запропоновано методичний підхід щодо формування іміджу підприємства; зроблено аналіз показників фінансово-економічного розвитку ТДВ «АТП-16363»; побудовано механізм формування іміджу автотранспортного підприємства; визначені шляхи підвищення конкурентоспроможності ТДВ «АТП16363» на основі формування позитивного іміджу підприємства. Представлені в дослідженні розроблені пропозиції та рекомендації дозволять впровадити у діяльність ТДВ «АТП-16363» механізм формування іміджу для підвищення його конкурентоспроможності на вітчизняному та зарубіжному ринку fвтотранспортних послуг.
Keywords: автотранспортне підприємство; імідж; механізм; реклама; маркетинг; інновації; автотранспортна послуга