Організаційно-методичні аспекти обліку і контролю доходів від операційної діяльності підприємства - Болорхуу, Турболду (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
обґрунтувано теоретичні положення і розроблено практичні рекомендації з удосконалення організаційно-методичних засад бухгалтерського обліку і контролю доходів підприємства від операційної діяльності; проведено аналіз господарської діяльності досліджуваного підприємства; розроблено рекомендації щодо поліпшення облікової системи підприємства в частині первинного обліку доходів від операційної діяльності, зокрема, запропоновано зміни до узагальнюючих облікових регістрів, спрямовані на спрощення роботи з заповнення і подання фінансової і податкової звітності, а також використання сучасних інформаційних технологій, що забезпечить автоматизацію систем обліку й електронний документообіг. Результати дослідження спрямовані на вдосконалення організації обліково-аналітичної роботи і поліпшення контролю доходів від операційної діяльності, що сприятиме підвищенню ефективності процесу їх обліку і аналізу й, відповідно, достовірності і надійності інформ
Keywords: дохід; операційний дохід; операційна діяльність підприємства; бухгалтерський облік; організація обліку; бухгалтерський рахунок; регістр обліку; аналіз; внутрішній аудит; контроль