Розширення номенклатури робочого устаткування екскаватора IV розмірної групи для перемішення штучних габаритів та розчистки завалів - Дорожко, Артем Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Проведено патентний огляд конструкцій, затискачів. Виявилося, що в процесі будівництва доріг потрібна універсальна машина здатна виконувати різноманітні операції. На основі проведеної роботи запропонована нова конструкція затискача у вигляді начіпного обладнання на екскаватор ЕО - 4321. В роботі проведено розрахунки, що підтверджують надійність і працездатність конструкції. В розділ охорони праці приведено заходи по створенню нормальних та нешкідливих санітарно-гігієнічних умов праці, заходи по забезпеченню безпечних умов праці, засоби по пожежній профілактиці.
Keywords: екскаватор; затискач; міцність; продуктивність; робочий орган