Геодезичне забезпечення розробки проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у постійне користування для розміщення лінійних об’єктів на території Білгород-Дністровського району Одеської області - Фіалковська, Марія Михайлівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Розробка документації із землеустрою спрямована на формування земельної ділянки як об’єкта цивільних прав у базі даних державного земельного кадастру та державному реєстрі прав із визначенням її ключових технічних, економічних характеристик та юридичного статусу. Документація із землеустрою є основою для формування земельної ділянки з відображенням у Державному земельному кадастрі таких характеристик як: зовнішні межі, площа, місцезнаходження, цільове призначення, обмеження у використанні, обтяження правами інших осіб, а також інші просторові, правові та якісні показники. Право постійного користування земельною ділянкою надає можливість володіти й користуватись землею, що перебуває у державній або комунальній власності, без визначення строку. Об'єктом дослідження є лінійні об’єкти енергетики.
Keywords: постійне користування; геодезичне забезпечення; лінійний об’єкт енергетики; проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки