Погрібний, М. А.Реброва, О. М.Федоренко, Г. А.Гололобова, О. М.Реброва, А. О.Чепурко, В. М.Погребной, Н. А.Реброва, Е. М.Федоренко, А. А.Гололобова, Е. Н.Pohribnyi, M. А.Rebrova, О. M.Fedorenko, H. A.Hololobova, O. M.Rebrova, A. О.Pohrebna, E. K.2024-01-172024-01-172020Дослідження впливу термічного обробляння на структуру та властивості зони термічного впливу в наплавках (зварних з’єднаннях) із високохромистих нержавких сталей / М. А. Погрібний, О. М. Реброва, Г. А. Федоренко, О. М. Гололобова, А. О. Реброва, В. М. Чепурко // Актуальні напрями матеріалознавства: збільшення ресурсу конструкцій на основі конвергенції сучасних технологій обробки матеріалів : матеріали міжнар. наук.-практ. конф., 24–25 верес. 2020 р. / Харків. нац. автомоб.-дор. ун-т. – Харкiв, 2020. – С. 98–100.https://dspace.khadi.kharkov.ua/handle/123456789/19275В роботі встановлено, що термічне обробляння в режимі високого відпускання наплавок із високохромистих сталей суттєво збільшує знеміцнення в зоні термічного впливу. Показано негативний вплив високого відпускання на механічні властивості виробів. Дослідження проводились на зразках зі сталі 15Х11МФ. Зразки термічно оброблялись за стандартним для даної сталі режимом, а потім наплавлялись за одно- та багатошаровою технологією електродуговим методом в середовищі аргону проволокою для наплавки зі сталі 20Х13.ukтермічне обробляннязона знеміцненнянаплавкависокохромиста нержавка стальтермическая обработказона разупрочнениявысокохромистая нержавеющая стальheat treatmentsoftening zonesurfacinghigh-chromium stainless steelДослідження впливу термічного обробляння на структуру та властивості зони термічного впливу в наплавках (зварних з’єднаннях) із високохромистих нержавких сталейИсследование влияния термической обработки на структуру и свойства зоны термического влияния в наплавках (сварных соединениях) из высокохромистых нержавеющих сталейStudy of the influence of heat treatment on the structure and properties of the thermal influence zone in surfaces (welded joints) from high-chromise stainless steelsArticle621.17