Адаптивна система керування позиціонуванням супутниковою антеною - Мнушка, О. В.; Ніконов, О. Я.; Савченко, В. М.; Mnushka, O. V.; Nikonov, O. Ya.; Savchenko, V. M.; Мнушка, О. В.; Никонов, О. Я.; Савченко, В. Н. (My University, 2015)
В роботі розглянуті традиційний і адаптивний ПІД-регулятори для системи керування позиціонуванням супутникової антени, яка встановлюється на транспортному засобі. Проведено імітаційне моделювання розробленого адаптивного ПІД-регулятора з нечітким контролером типу Takagi-Sugeno-Kang в Matlab/ Simulink, показано, що він має малу чутливість до завад в контурі керування і кращу продуктивність для реалізації алгоритму покрокового стеження в порівнянні з традиційними ПІД-регуляторами.
Satellite antenna position control with adaptive controller
Адаптивная система управления позиционированием спутниковой антенны
Keywords: нечіткий контролер; Takagi-Sugeno-Kang; адаптивна система керування; позиціонування; супутникова антена; алгоритм покрокового стеження; нечеткий контроллер; Takagi-Sugeno-Kang; адаптивная система управления; позиционирование; спутниковая антенна; алгоритм пошагового слежения; fuzzy logic controller; Takagi-Sugeno-Kang; adaptive controller; position control; satellite antenna; step-tracking algorithm; 004.896: 681.51; 10.20998/2411-0558.2015.32.15