Транспортний засіб категорії N2. Розробка карданної передачі та аналіз конструкцій розвантажувальних механізмів - Калатур, Даниїл Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об'єкт роботи – транспортний засіб категорії N2. Мета роботи – розробка головної передачі та аналіз конструкцій розвантажувальних механізмів. У процесі виконання роботи було здійснено аналіз конструкцій транспортних засобів категорії N2 вантажопідйомністю не менше 4900 кг. Особлива увага приділялася конструкції карданної передачі та розвантажувальних механізмів. Проаналізувавши переваги та недоліки існуючих конструкцій, було розроблено складальне креслення карданної передачі транспортного засобу категорії N2, яка відповідає всім вимогам, має високі технологічні і експлуатаційні показники. Також було проведено аналіз конструкцій розвантажувальних механізмів із визначенням їх основних переваг та недоліків. Результати кваліфікаційної роботи бакалавра можуть бути використані при проєктуванні трансмісій вантажних автомобілів або модернізації вже існуючих.
Keywords: транспортний засіб; трансмісія; карданна передача; розвантажувальні механізми