Функціонування національного інституту промислової власності в країнах ЄС та вплив на стан інновацій: порівняльно-правовий аспект - Губіна, Ганна Леонідівна; Gubina, Ganna (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2025)
Напрямком дослідження є окреслення деяких аспектів функціонування Національного інституту промислової власності у Французькій Республіці, Португальській Республіці та відповідний вплив на стан інновацій в країні. Розглядаються наступні аспекти функціонування цього інституту: підпорядкованість та обов’язки. Проводиться порівняльно-правовий аналіз. Здійснюється спроба показати залежність між обов’язками даного інституту та офіційними статистичними даними, пов’язаними з промисловою власністю. Виділяються переваги та недоліки, формуються пропозиції щодо вдосконалення відповідного законодавства.
Functioning of the national institute of industrial property in eu countries and its impact on the state of innovation: a comparative legal aspect
Keywords: Кодекс інтелектуальної власності; Національний інститут промислової власності; Португальська Республіка; Французька Республіка; the Intellectual Property Code; the National Institute of Industrial Property; the Portuguese Republic; the French Republic; 10.37772/978-617-7806-65-2