Особливості цифрової трансформації транспортно-логістичної системи підприємства

Вантажиться...
Thumbnail Image

Дата

2024

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Харківський національний автомобільно-дорожній університет

Анотація

Сучасна промислова революція та концепція управління ланцюгами поставок створили можливості спільного використання комплексу технологій, які допомагають створювати більш ефективні системи виробництва та розподілу. Така система дозволяє в будь-який момент часу збирати й аналізувати інформацію про зміни навколишнього середовища, швидко до них адаптуватися і створювати додаткову цінність процесам управління ланцюгами постачань Саме тому питання цифрової трансформації транспортно-логістичних систем є актуальним. Для реалізації цілей статті були використані такі методи: проаналізовано та синтезовано інформацію щодо стану досліджень в галузі цифрової трансформації транспортно-логістичних систем. За допомогою системного та інформаційно-логічного підходу визначено напрямки впливу цифрової трансформації на досліджувану систему. У ході дослідження також широко використовувався аналітичний і графічний методи та метод синтезу для побудови моделі цифрової платформи транспортно-логістичної системи, формування процесу створення і верифікації проєкту впровадження цифрових технологій під час трансформації. У статті отримали подальший розвиток складові цифрової платформи траспортно-логістичної системи, які, на відміну від існуючих, зібрані в систему і доповнені елементами страхування та маршрутизації. Запропоновані удосконалення дозволять підвищити керованість, визначеність, результативність і контрольованісь транспортно-логістичної системи та її складових і гармонізувати процес цифрової трансформації. Отримані результати, що полягають в розробці цифрової платформи транспортно-логістичної системи підприємства та процесу створення і верифікації проєкту впровадження цифрових технологій під час трансформації дозволяють здійснювати подальші дослідження щодо конкретизації окремих аспектів цифрової трансформації транспортно-логістичної системи підприємства.

Опис

Ключові слова

транспортно-логістична система, цифрова трансформація, управління транспортно-логістичною системою, цифрові технології, transport and logistics system, digital transformation, transport and logistics system management, digital technologies

Бібліографічний опис

Ачкасова, Л. М. Особливості цифрової трансформації транспортно-логістичної системи підприємства / Л. М. Ачкасова // Економiка трансп. комплексу : зб. наук. пр. / М-во освiти i науки України, Харків. нац. автомоб.-дор. ун-т ; редкол.: О. М. Криворучко (голов. ред.) та iн. ‒ Харкiв, 2024. ‒ Вип. 43. – С. 211–224.

Зібрання