Удосконалення технології мультимодальних пасажирських перевезень в умовах воєнного стану в Україні

Анотація

У статті проаналізовано стан і причини затримок пасажирських поїздів на прикордонному переході Мостиська-2, через який прямують найбільші залізничні пасажирські потоки між Україною та країнами Європейського Союзу. На основі проведеного аналізу виявлено залежність часу затримки поїзда на прикордонній станції від кількості пасажирів у поїзді, та з метою зменшення тривалості таких затримок запропоновано вдосконалення наявної технології розрахунку часу слідування пасажирського поїзда шляхом впровадження та використання величини, яка відповідає часу затримки поїзда на прикордонній станції на одного пасажира. Упровадження та інтеграція запропонованої технології в математичні моделі формування раціонально узгодженого графіка руху на мультимодальному пасажирському маршруті в подальшому дасть змогу значно скоротити час очікування пасажирами в пунктах пересадки, раціоналізувати місткість і населеність рухомого складу й збільшити фінансовий прибуток перевізників. Крім того, зазначена технологія може бути запроваджена для розвитку ІТ-системи мультимодальних пасажирських перевезень й для застосування технології «єдиного квитка».

Опис

Ключові слова

мультимодальні перевезення, пасажирські перевезення, логістика пасажирських перевезень, міжнародні перевезення, multimodal transportation, passenger transportation, passenger transportation logistics, international transportation

Бібліографічний опис

Удосконалення технології мультимодальних пасажирських перевезень в умовах воєнного стану в Україні / Г. О. Примаченко, О. В. Шкуренко, В. А. Будник, Я. Р. Корнійко, К. О. Тарасов // Вiсник Харкiвського нацiонального автомобiльно-дорожнього унiверситету : зб. наук. пр. / М-во освiти i науки України, Харків. нац. автомоб.-дор. ун-т ; редкол.: А. Г. Батракова (гол. ред.) та iн. – Харкiв, 2023. – Вип. 100. – С. 120–127.

Зібрання