Адаптивна система керування позиціонуванням супутниковою антеною

Анотація

В роботі розглянуті традиційний і адаптивний ПІД-регулятори для системи керування позиціонуванням супутникової антени, яка встановлюється на транспортному засобі. Проведено імітаційне моделювання розробленого адаптивного ПІД-регулятора з нечітким контролером типу Takagi-Sugeno-Kang в Matlab/ Simulink, показано, що він має малу чутливість до завад в контурі керування і кращу продуктивність для реалізації алгоритму покрокового стеження в порівнянні з традиційними ПІД-регуляторами.

Опис

Ключові слова

нечіткий контролер, Takagi-Sugeno-Kang, адаптивна система керування, позиціонування, супутникова антена, алгоритм покрокового стеження, нечеткий контроллер, Takagi-Sugeno-Kang, адаптивная система управления, позиционирование, спутниковая антенна, алгоритм пошагового слежения, fuzzy logic controller, Takagi-Sugeno-Kang, adaptive controller, position control, satellite antenna, step-tracking algorithm

Бібліографічний опис

Мнушка О. В. Адаптивна система керування позиціонуванням супутниковою антеною / Мнушка О. В., Ніконов О. Я., Савченко В. М. // Вісник НТУ "ХПІ". Серія: Інформатика та моделювання. – Харків: НТУ "ХПІ". –2015. –№32 (1141). –С. 120–127.

Зібрання