Бакалаврські роботи

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 75
  • Документ
    Застосування ГІС технологій у цифровому картографуванні
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Розиєв, Хеким
    Мета роботи – застосування програмного забезпечення та геоінформаційних систем для створення картографічного матеріалу. Методи дослідження – методи статистичного аналізу, аналізування та вибір геодезичного програмування, використання ГІС-технології під час обробки результатів топографо-геодезичних робіт. Застосування геодезичного програмного забезпечення для обробки результатів отриманих геодезичних даних на об’єкт дослідження з використанням ГІС-технологій дає змогу за короткий час і з високою точністю створити картографічну продукцію у цифровому вигляді.
  • Документ
    Побудова цифрових картографічних продуктів з використанням ГІС технологій
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Ярмоленко, Вікторія Сергіївна
    Використання геодезичних програмних засобів та геоінформаційних систем під час проведення геодезичного знімання території, а також матеріалів дистанційного зондування Землі дає змогу у найкоротший час знайти об’єкт інженерного вишукування, оцінити умови виконання робіт, здійснити прив’язку до пунктів Державної геодезичної мережі. Використання сучасного геодезичного програмного забезпечення дає змогу за короткий час і з високою точністю обробити результати геодезичного знімання території та створити картографічну продукцію у цифровому вигляді, що є сучасним. Дотримання сучасних вимог до виконання геодезичного знімання, комп’ютерної обробки результатів та подальшої розробки інженерної проектної документації – це створений високо точний картографічний матеріал у цифровому вигляді та прийнятий та внесений до бази даних державного містобудівного та земельного кадастрів.
  • Документ
    Використання геодезичних програмних засобів при обробці польових вимірів
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Ласкіна, Софія Євгенівна
    Використання сучасних геодезичних програмних засобів та геоінформаційних систем при виконанні геодезичних знімальних робіт та подальшої обробки результатів геодезичних вимірів дає змогу з високою точністю провести геодезичні та картографічні роботи Для отримання результатів геодезичних вимірів за допомогою геодезичного програмного забезпечення використовують сучасні програмні засоби обробки інформації. В сучасному картографуванні програмні комплекси необхідні для обробки результатів геодезичних вимірів, оскільки побудова картографічного матеріалу здійснюється виключно в цифровому вигляді, що є новими умовами здійснення професійної діяльності у сфері геодезії та картографії.
  • Документ
    Обробка результатів топографо-геодезичних робіт по кадастровій зйомці та встановленню зовнішніх меж земельної ділянки с. Сабадашеве Петрівської селищної ради Петрівського району Кіровоградської області.
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Шатунов, Олександр Олександрович
    Об’єкт дослідження – село Сабадашеве, що знаходиться в межах Петрівської об’єднаної територіальної громади Кіровоградської області. Предмет дослідження – технологія обробки результатів топографо-геодезичних робіт по кадастровій зйомці та встановленню зовнішніх меж земельної ділянки с. Сабадашеве Петрівської селищної ради Петрівського району Кіровоградської області. Мета роботи – створення ортофотоплану с. Сабадашеве Петрівської селищної ради Петрівського району Кіровоградської області у масштабі 1:2000 та встановлення його зовнішніх меж на основі даних аерофотознімання. Метод дослідження – аналітичне узагальнення та систематизація наукової та технічної інформації з літературних та інших джерел. В результаті дипломного проєкту було виконано: опис території виконання робіт; опис топографо-геодезичних та аерофотознімальних робіт; створення ортофотоплану та ЦМР с. Сабадашеве за допомогою програмного продукту Agisoft PhotoScan; побудову меж населеного пункту в програмному забезпеченні Digitals.
  • Документ
    Побудова цифрової 3D моделі транспортної розв’язки в одному рівні на км 11+460 автомобільної дороги М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ.
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Чабанов, Ігор Олександрович
    В результаті виконання дипломного проекту виконано: аналіз методів геодезичної зйомки місцевості та порядок її виконання, аналіз програмних комплексів для побудови цифрової моделі місцевості та 3D моделі, побудову цифрової моделі транспортної розв’язки в одному рівні в програмному комплексі Autocad Civil 3D, побудову цифрової 3D моделі місцевості за результатами інженерно-геодезичних вишукувань.
  • Документ
    Розробка елементів проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Соколов, Владислав Сергійович
    В дипломному проекті проаналізовано існуючу нормативно-правову базу відведення земельної ділянки та основні вимоги, які висуваються до землевпорядних проєктів при формуванні земельної ділянки. Визначено етапи проведення топографо-геодезичних і проектно-вишукувальних робіт при розробці проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. Також сформовано текстові та графічні матеріали землевпорядної документації при відведенні земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель закладу освіти на прикладі земельної ділянки Богодухівського ліцею № 3 Богодухівської міської ради Богодухівського району Харківської області.
  • Документ
    Обробка результатів інженерно-геодезичних вишукувань на прикладі ділянки автомобільної дороги державного значення Н-31 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка км 7+396 – км 7+860
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Скубаков, Микола Дмитрович
    Об’єкт дослідження – метод виконання та технологія обробки інженерно-геодезичних вишукувань при будівництві автомобільної дороги державного значення Н-31 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка. Предмет дослідження – використання програмного забезпечення AutoCAD для обробки геодезичних даних. Мета роботи – обробка результатів інженерно-геодезичних вишукувань на ділянці автомобільної дороги державного значення Н-31 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка км 7+396 – км 7+860. В результаті розробки дипломного проєкту виконано: аналіз нормативно-правового забезпечення інженерно-геодезичних вишукувань; аналіз інформації про об’єкт дослідження та район проведення робіт; огляд методів та технології виконання інженерно-геодезичних вишукувань; камеральна обробка результатів польових інженерно-геодезичних вишукувань.
  • Документ
    Проект формування земельних ділянок комунальної форми власності за матеріалами інвентаризації земель на території с. Заміське Валківської міської ради Богодухівського району Харківської області
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Синяков, Ілля Русланович
    Інвентаризація земель об’єднаної територіальної громади, в тому числі земель на території населених пунктів, є перевіркою та співставленням наявних правовстановлюючих документів на земельні ділянки, будівлі та споруди з відповідною фактичною їх наявністю та характеристиками на місцевості. При проведенні інвентаризації земель відбувається уточнення меж земельних ділянок, їх площі, конфігурації, промірів сторін, координат, наявних угідь, обмежень та обтяжень прав на земельні ділянки. Відбувається також перевірка будівель та споруд, що розташовані на земельній ділянці. Корегування даних по ним (у разі необхідності). Метою проведення інвентаризації земель комунальної власності є вдосконалення системи ефективного управління земельними ресурсами, що дає можливість залучення додаткових коштів до місцевого бюджету об’єднаних територіальних громад та здійснення прозорого розпорядження земельними ділянками враховуючи інтереси громади. Одним з результатів інвентаризації земель є формування нових земельних ділянок.
  • Документ
    Інженерно-геодезичні вишукування при зйомці території промислового майданчика в Харківській області
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Сергіенко, Микола Сергійович
    В роботі проведений детальний аналіз природних умов регіону вишукувань. Проведено аналіз основних видів робіт при виконанні інженерно-геодезичних вишукувань, розглянуті стадії підготовки проектної документації. Було виконано обґрунтування вибору масштабу знімання і висоти перерізу рельєфу. Розглянуто технологію та послідовність проведення геодезичних робіт. Виконані топографо-геодезичні знімання комбінованим методом та побудований топографічний план ділянки місцевості. В роботі був застосований комплекс сучасних методів топографо-геодезичного знімання, методи математичної обробки результатів зйомки.
  • Документ
    Складання плану ділянки автомобільної дороги Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь з км 68+700 по км 73+900
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Савченко, Анна Віталіївна
    Мета роботи – проведення топографічного знімання та складання плану ділянки автомобільної дороги Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь з КМ 68+700 по КМ 73+900 для розробки проекту капітального ремонту. Метод вишукувань –топографічна зйомка ділянки виконана за допомогою електронного тахеометру та GPS приймача. В дипломному проекті проведено польові геодезичні роботи з подальшою камеральною обробкою на ділянці автомобільної дороги, що знаходиться в експлуатації. Розроблено документацію, яка є вихідними даними для розробки проекту капітального ремонту автомобільної дороги державного значення. Складено план автомобільної дороги та всю необхідну супроводжувальну документацію. Польові роботи виконані на сучасному геодезичному обладнанні. Всі обчислення та креслення виконані із застосування комп’ютерної техніки та відповідних профільних програмних комплексів. Проведено детальний огляд видів топографічних планів а також методів та принципів їх побудови.
  • Документ
    Проект геодезичних робіт нульового циклу будівництва з розмічування котловану будівлі
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Рябокінь, Владислав Володимирович
    У дипломному проекті проаналізовано нормативно-правову базу щодо виконання інженерно-геодезичних вишукувань та геодезичних робіт у будівництві, наведені види геодезичних робіт при нульовому циклі будівництва, наведений зміст проектних та польових геодезичних робіт при розмічуванні котловану, у програмному забезпеченні Digitals створена цифрова модель місцевості масштабу 1:500 на об’єкт будівництва житлової будівлі у м. Маріуполь, виконано розрахунок розмічувальних елементів при проектуванні котловану, розраховано об’єм виїмки ґрунту при розробці котловану, виконано розрахунок та креслення розмічування виносу на місцевість дна котловану, розроблена технологічна схема геодезичних робіт розробки проекту нульового циклу будівництва житлового будинку.
  • Документ
    Інженерно-геодезичні вишукування під будівництво об'єктів ТОВ «ОМБІЛІК-АГРО» у Харківській області.
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Повєткін, Денис Володимирович
    Необхідність і доцільність дослідження зумовлена потребою в інженерно-геодезичних вишукуваннях для проектування об'єктів ТОВ «ОМБІЛІК-АГРО» у Харківській області. Розглянуті актуальні нормативи на інженерно-геодезичні вишукування. Розглянута характеристика району проектування: клімат, температура повітря на ґрунті, опади, вітер, сніговий покрив, атмосферні явища, стихійні гідрометеорологічні явища. Розглянуті геодезичні прибори для вишукувальних робіт. Розглянуті інженерно-геодезичні вишукування під будівництво об'єктів ТОВ «ОМБІЛІК-АГРО»: загальні дані; коротка технічна характеристика об’єкта інженерно-геодезичних вишукувань, інженерно-геодезична вивченість району робіт, закладка пунктів опорної геодезичної основи, визначення положення пунктів опорної геодезичної мережі, знімальне планово-висотне обґрунтування, топографічне знімання, камеральна обробка і склад звітних матеріалів, технічний контроль і приймання робіт.
  • Документ
    Використання системи Google Планета Земля Pro для створення ЦММ з метою варіантного проектування автомобільної дороги Первомайськ-Подгородня у Миколаївській області.
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Назаренко, Владислав Олексійович
    Необхідність і доцільність дослідження зумовлена потребою в інженерно- геодезичних вишукуваннях для проєктування автомобільної дороги Первомайськ-Подгородня у Миколаївській області. Розглянуті діючі нормативи на інженерно-геодезичні вишукування. Розглянута характеристика району будівництва: клімат, температура повітря, рельєф навколо місця Первомайськ Миколаївській області. Розглянута методологія отримання геопросторових даних для варіантного проєктування автомобільної дороги: інсталяція програми Google Планета Земля, прокладання траси дороги, розбивка траси на пікети, встановлення плюсових точок, створення поперечних профілів, формування координат у програмі Google Планета Земля, перерахунок геодезичних координат WGS-84 у прямокутні координати СК-42 (СК-63). Отримано геопросторові дані для варіантного проєктування автомобільної дороги Первомайськ-Подгородня у Миколаївській області згідно розглянутій методології та побудовано цифрову модель місцевості.
  • Документ
    Інженерно-геодезичні вишукування для проектування споруд ТОВ "Чиста криниця" з застосуванням повітрянного лазерного сканування у Полтавській області
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Макаренко, Данило Миколайович
    Необхідність і доцільність дослідження зумовлена потребою в інженерно-геодезичних вишукуваннях для проектування споруд ТОВ "Чиста криниця" з застосуванням повітряного лазерного сканування у Полтавській області. Розглянуто нормативно-правове забезпечення проекту. Розглянута характеристика району вишукувань: клімат, географічне розташування, рельєф та водойми. Розглянута технологія повітряного лазерного сканування: загальні питання використання БПЛА у геодезії, принципи роботи технології використання БПЛА, процес створення топографічної карти з використанням БПЛА, переваги використання БПЛА у геодезії, технологію повітряного лазерного сканування у геодезії, основи планування місії ПЛС у геодезії. Розглянуті інженерно-геодезичні вишукування для проектування споруд ТОВ "Чиста криниця": загальні дані, геодезичні прибори для вишукувальних робіт, визначення положення пунктів опорної геодезичної мережі, знімальне планово-висотне обґрунтування, повітряне лазерне сканування, камеральна обробка і склад звітних матеріалів, технічний контроль і приймання робіт.
  • Документ
    Геодезичні роботи при перевлаштуванні автомобільної дороги та залізничної колії в проєкті будівництві Каховської ГЕС – 2
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Кочеткова, Ірина Олександрівна
    Об’єкт дослідження – інженерно-геодезичні вишукування в межах перевлаштування автомобільної дороги та залізничної колії при будівництві Каховської ГЕС – 2. Мета роботи – розробити інженерно-геодезичне обґрунтування перевлаштування автомобільної дороги та залізничної колії в складі проєкту будівництва. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами і нормативною документацією та залучення методів автоматизованого проектування. Галуззю використання є розробка проєктної документації перевлаштування автомобільної дороги та залізничної колії в складі проекту будівництва Каховської ГЕС-2. В результаті розробки дипломного проєкту виконано: збір і аналіз інформації щодо характеристики об’єкту інженерно-геодезічних вишукувань, наведені методи виконання геодезичних робіт при перевлаштуванні автомобільної дороги та залізничної колії, розроблені схеми планового та висотного обґрунтування, за допомогою систем автоматизованого проектування створені цифрові інженерно-топографічні плани.
  • Документ
    Комплекс інженерно-геодезичних робіт при реконструкції автомобільної дороги Київ – Харків –Довжанський на ділянці км 431+407 – км440+480 у Харківській області. Частина 1. Геодезичні роботи при складанні проєкту реконструкції дороги
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Копотун, Владислав Станіславович
    Об’єкт дослідження – геодезичні роботи, які виконують для проєкту реконструкції автомобільної дороги Київ – Харків – Довжанський на ділянці км 431+407 – км 440+480 у Харківській області. Мета роботи – провести аналіз нормативної бази та обґрунтувати геодезичні роботи з реконструкції автомобільної дороги Київ – Харків – Довжанський. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами і нормативною документацією та залучення методів автоматизованого проектування. Галуззю використання є проєктна документація щодо реконструкції автомобільної дороги Київ – Харків – Довжанський на ділянці км 431+407 – км 440+480 у Харківській області. В дипломному проекті виконано: збір і аналіз інформації щодо характеристики ділянки дороги та району її розташування, проаналізована нормативна база щодо проведення геодезичних робот при реконструкції дороги, наведено технологію геодезичних робот, які виконують при створенні проєкту реконструкції автомобільної дороги.
  • Документ
    Комплекс інженерно-геодезичних робіт при реконструкції автомобільної дороги Київ – Харків –Довжанський на ділянці км 431+407 – км 440+480 у Харківській області. Частина 2. Побудова цифрової моделі місцевості при складанні проєкту реконструкції дороги
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Грицай, Данііл Валерійович
    Об’єкт дослідження – роботи з обробки геодезичних вишукувань, які виконують для проєкту реконструкції автомобільної дороги Київ – Харків – Довжанський на ділянці км 431+407 – км 440+480 у Харківській області. Мета роботи провести камеральну обробку геодезичних робіт з реконструкції автомобільної дороги Київ – Харків – Довжанський та побудувати цифрові моделі. Методом дослідження є аналіз нормативної бази щодо геодезичних робот та створення ЦММ при реконструкції автомобільної дороги за літературними джерелами і нормативною документацією та залучення методів автоматизованого проектування. Галуззю використання є проєкт реконструкції автомобільної дороги Київ – Харків – Довжанський на ділянці км 431+407 – км 440+480 у Харківській області. В дипломному проекті виконано: збір і аналіз інформації щодо характеристики ділянки дороги та району її розташування, наведено технологію обробки геодезичних вимірювань, які виконують при вишукуваннях, наведено технологію побудови цифрових моделей.
  • Документ
    Геодезичні роботи при будівництві контактної мережі станції Знам’янка Одеської залізниці
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Брумм, Дмитро Володимирович
    Об’єкт дослідження – геодезичні роботи для створення проєкту будівництва чергового пункту контактної мережі станції Знам’янка Одеської залізниці. Мета роботи – розробити геодезичне обґрунтування влаштування чергового пункту контактної мережі станції Знам’янка Одеської залізниці в складі проекту будівництва. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами і нормативною документацією та залучення методів автоматизованого проектування. Галуззю використання є розробка проектної документації будівництві чергового пункту контактної мережі станції Знам’янка Одеської залізниці. В результаті розробки дипломного проєкту виконано: збір і аналіз інформації щодо характеристики об’єкту інженерно-геодезичних вишукувань, проаналізовані методи виконання геодезичних робіт при будівництві чергового пункту контактної мережі станції та залізничної колії, розроблені схеми планового та висотного обґрунтування, за допомогою систем автоматизованого проектування створені цифрові інженерно-топографічні плани.
  • Документ
    Створення ЦММ у програмі Anadelta Tessera для проектування АЗС "ОККО" у Чернігівській області
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Алієв, Даніїл Олександрович
    Необхідність і доцільність дослідження зумовлена потребою в створенні ЦММ у програмі Anadelta Tessera для проектування АЗС "ОККО" у Чернігівській області. Проаналізовані сучасні програмні засоби для створення ЦММ: програма CREDO ТОПОПЛАН, програма Digitals, програма Robur, програма AutoCAD Civil 3D, програма Anadelta Tessera. Розглянуті актуальні норми на створення ЦММ. Розглянута характеристика району проектування: загальна характеристика району вишукувань і клімат. Розглянуті інженерно-геодезичні вишукування для проектування АЗС "ОККО": загальні дані; коротка технічна характеристика об’єкта інженерно-геодезичних вишукувань, інженерно-геодезична вивченість району робіт, визначення положення пунктів опорної геодезичної мережі, знімальне планово-висотне обґрунтування, топографічне знімання, камеральна обробка і склад звітних матеріалів, технічний контроль і приймання робіт. Розглянуто створення ЦММ у програмі Anadelta Tessera.
  • Документ
    Інженерно-геодезичні вишукування на ділянці автомобільної дороги Н-31 Дніпро – Решетилівка з км 19+400 до км 21+600
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Терновий, Нікіта Олегович
    Об’єкт дослідження – технологія виконання та обробки результатів інже-нерно-геодезичних вишукувань лінійних споруд на прикладі ділянки автомобільної дороги. Мета роботи – обробка результатів інженерно-геодезичних вишукувань лінійних споруд на прикладі автомобільної дороги у відповідності до існуючих нормативних вимог. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами, нормативною і довідковою літературою. Галуззю використання є виконання інженерно-геодезичних вишукувань. В результаті розробки дипломного проєкту виконано опис характеристик об’єкта інженерно-геодезичних вишукувань та ділянки робіт, визначення положення пунктів опорної геодезичної мережі, аналіз законодавчих та нормативних актів України щодо інженерно-геодезичних вишукувань, аналіз методів та технологій виконання комплексу інженерно-геодезичних вишукувань, аналіз програмного забезпечення для обробки польових інженерно-геодезичних вишукувань (CREDO_DAT), аналіз технології побудови цифрової моделі місцевості за результатами інженерно-геодезичних вишукувань, побудова цифрової моделі місцевості за результатами інженерно-геодезичних вишукувань у програмному комплексі AutoCAD Autodesk Civil 3D.