Методологія наукових досліджень : навчальний посібник для студентів спеціальностей 051 «Економіка», 071 «Облік і оподаткування», 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», 073 «Менеджмент»

Вантажиться...
Thumbnail Image

Дата

2023

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Харківський національний автомобільно-дорожній університет

Анотація

Необхідність у перевиданні навчального посібника «Методологія наукових досліджень» обумовлена змінами, які виникли у методологічних засобах дослідження в останні рокі. На відміну від першого видання уточнено, що такі найважливіші рівні фундаментального знання, як ідея, гіпотеза, концепція, теорія, основна теорія, наука є не методики, а методології; більш коректно доведений зв’язок всезагальної методології і всезагальних методик дослідження; акцентовано увагу на тому, що всезагальна методологія дослідження і діалектика тотожні поняття. Представлений матеріал оновленого навчального посібника буде сприяти підвищенню ефективності засвоєння методології як студентамі, аспирантами, викладачами вищих навчальних закладів, так і менеджерами підприємств, і усіма, хто стикається з проблемами наукового, експериментального і прикладного досліджень.

Опис

Ключові слова

методологія, дослідження, менеджмент, економіка підприємства, стратегія

Бібліографічний опис

Бабайлов, В. К. Методологія наукових досліджень : навч. посіб. для студентів спец. 051 «Економіка», 071 «Облік і оподаткування», 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», 073 «Менеджмент» / В. К. Бабайлов, Л. М. Пахомова. – 2-ге вид. – Харків : ХНАДУ, 2023. – 196 с.

Зібрання