Розробка математичної моделі роботи гідравлічного привода

Вантажиться...
Thumbnail Image

Дата

2023

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Харківський національний автомобільно-дорожній університет

Анотація

У роботі були вивчені питання, пов'язані з гідравлічними приводами, областями їх використання й обгрунтовуванням їх вибору. Для моделювання гідропривода була складена лініарізована модель і структурна схема гідропривода дросельного управління шляхом отримання математичних моделей усіх елементів, що входять в привод (гідроциліндр – золотниковий розподільник, гидропідсилювач із зворотним зв’язком). У програмному пакеті MatLab – Simulink була складена модель гідропривода дросельного управління, що слідкує, і проведено моделювання його роботи. У результаті моделювання динаміки гідропривода були одержані перехідні процеси для різних законів управління регулятора з метою забезпечення роботи привода в перехідному і сталому режимах із заданими показниками якості. Найкращі показники якості була забезпечені пропорційним регулятором з коефіцієнтом передачі kp=0,9533. Результати моделювання лінеаризованої моделі гідропривода, проведеного за допомогою системи MATLAB+Simulink, представлені на графіках і в таблиці. Одержані результати свідчать про можливість розробки гідравлічного привода, що слідкує, дросельного управління з характеристиками, відповідними всім вимогам технічного завдання.

Опис

Ключові слова

гідропривод, тиск, золотниковий розподільник, гідроциліндр, математична модель, передатна функція, структурна схема, моделювання, зворотний зв’язок, перехідний процес

Бібліографічний опис

Чала, Г. В. Розробка математичної моделі роботи гідравлічного привода : кваліфікаційна робота ... магістра : 151 Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології / Чала Ганна Віталіївна. – Харків : ХНАДУ, 2023. – 78 с.