Бакалаврські роботи

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 32
  • Документ
    Транспортний засіб категорії N3. Розробка зчеплення та дослідження хмарної платформи для тестування систем керування зчепленням колісних транспортних засобів
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023-07-05) Павленко, Олександр Вікторович
    Об’єкт дослідження – транспортний засіб категорії N3. Мета проекту – розробка зчеплення для транспортного засобу категорії N3, дослідження хмарної платформи для тестування систем керування зчепленням колісних транспортних засобів. Хмарні технології – це технології обробки даних, в яких комп’ютерні ресурси надаються Інтернет-сервісом. Вони дозволяють у будь який час передавати та отримувати інформацію при дослідження більш складних систем до прикладу програм тестування систем керування зчепленням транспортних засобів. Результати дипломного проекту можуть бути використані в навчальному процесі і при проектуванні елементів нових транспортних засобів.
  • Документ
    Транспортний засіб категорії М1. Розрахунок карданної передачі та аналіз несучих систем автомобілів
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023-07-05) Волинцев, Олексій Михайлович
    Об’єкт дослідження – карданна передача транспортного засобу категорії М1. Мета проекту – розробка карданної передачі транспортного засобу категорії М1, та аналіз несучих систем автомобілів. В ході виконання дипломного проекту був спроектований транспортний засіб категорії М1. Розроблена карданна передача, проаналізовано автоматизовані системи пасивної безпеки та виконано розрахунки навантажувальних режимів ходової частини та трансмісії на міцність і довговічність.
  • Документ
    Транспортний засіб категорії М1. Розробка зчеплення та вибір шин для експлуатації автомобіля взимку
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023-07-05) Яценко, Олег Ігорович
    Об’єкт дослідження – зимні шини автомобіля класу М1. Мета проекту – розробка зчеплення транспортного засобу категорії М1, та вибір шин для експлуатації автомобіля взимку. Сучасні легкові автомобілі комплектуються однодисковим зчепленнями з однією центральною діафрагмовою пружиною. Радіально розміщені пелюстки пружини є пружними елементами та натискними важелями. Вибір зимніх шин являється дуже важливою та відповідальною процедурою. Від цього вибору будуть залежати багато факторів під час експлуатації автомобіля в зимній період року. Експлуатація на літній резині зимою не безпечна. Тому проведений аналіз дає можливість вибрати оптимальні варіанти зимніх шин для експлуатації в складних погодних умовах. Результати дипломного проекту можуть бути використані в навчальному процесі.
  • Документ
    Транспортний засіб категорії N2. Розробка зчеплення та аналіз схем антиблокувальних систем
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023-07-05) Святенко, Олексій Олександрович
    Об’єкт дослідження – фрикційне зчеплення транспортного засобу категорії N2. Мета проекту – розробка фрикційного зчеплення транспортного засобу категорії N2 та аналіз схем антиблокувальних систем. Метод дослідження – розробка транспортного засобу категорії N2 з фрикційним зчепленням та аналіз схем антиблокувальних систем. В роботі були розглянуті переваги різних схем ABS, та розрахунок фрикційного зчеплення транспортного засобу категорії N2. В роботі також були розроблені кресленики, які в повній мірі відображають сутність виконаних розрахунків в роботі. Результати дипломного проєкту можуть бути використані в навчальному процесі і при проектуванні нових автомобілів.
  • Документ
    Транспортний засіб категорії N1. Розробка головної передачі та аналіз конструкцій диференціалів
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023-07-05) Рижиков, Тимур Іссайович
    Об’єкт дослідження – диференціал транспортного засобу категорії N1. Мета проекту – розробка головної передачі транспортного засобу категорії N 1, та аналіз конструкцій диференціалів. В дипломному проекті досліджувався диференціал та розроблялась головна передача транспортного засобу категорії N1. На даний момент дуже багато різновидів диференціалі та їх систем керування які дають можливість раціонально використовувати крутний момент. Результати дипломного проекту можуть бути використані в навчальному процесі.
  • Документ
    Транспортний засіб категорії М1. Розробка карданної передачі та вибір шин для експлуатації автомобіля влітку
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023-07-05) Власов, Іван Костянтинович
    Об’єкт дослідження – літні шини для автомобілів категорії М1. Мета проекту – розробка карданної передачі транспортного засобу категорії М1, та вибір шин для експлуатації автомобіля влітку. Метод дослідження – аналіз сучасних літніх шин та їх характеристик для експлуатації в літній період року на легкових автомобілях категорії М1. Сучасні легкові автомобілі комплектуються з заводу автовиробника різними шинами, ці шини мать як гарні характеристики для експлуатації так і погані, що змушує водія купувати нові більш дорогі шини. Тут виникає питання, як підібрати літні шини для експлуатації балансуючи між якістю, зносостійкістю, екологічністю, характеристиками та іншими важливими характеристиками. Результати дипломного проекту можуть бути використані в навчальному процесі і при проектуванні нових автомобілів.
  • Документ
    Транспортний засіб категорії М1. Розробка головної передачі та аналіз схем підвісок
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023-07-05) Селезньов, Даніїл Русланович
    Об’єкт дослідження – транспортний засіб категорії М1. Мета проекту – розробка головної передачі транспортного засобу категорії М1, створення комп’ютерної моделі головної передачі та їх використання Метод дослідження –моделювання властивостей транспортного засобу. В дипломному проекті досліджувався транспортний засіб категорії М1. Була роведена розробка головної передачі та створення компьютерної моделі головної передачі шляхом моделювання властивостей транспортного засобу. Даний проект може використовуватьсь в навчальному процесі.
  • Документ
    Транспортний засіб категорії М1. Розробка головної передачі та оцінка ефективності дії антиблокувальної системи
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023-07-05) Гусейнов, Ельвін Ахмедович
    Об’єкт дослідження – головна передача автомобіля M1. Мета проекту – розробка головної передачі транспортного засобу категорії M1, оцінка ефективності дії антиблокувальної системи. Метод дослідження – розробка автомобіля категорії M1 з головною передачею та оцінка ефективності дії антиблокувальної системи. В дипломному проекті були розглянуті переваги системи ABS, та зроблений аналіз автомобіля з системою ABS. Були розглянуті основи ефективності дії анти- блокувальної системи. Результати дипломного проєкту можуть бути використані в навчальному процесі і при проектуванні нових автомобілів.
  • Документ
    Транспортний засіб категорії L3. Розробка коробки передач та аналіз автоматизованих систем керування агрегатами трансмісії
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023-07-05) Міхно, Ігор Ігорович
    Об’єкт дослідження – транспортний засіб категорії L3. Мета проекту – аналіз мотоциклів-аналогів та маси проектованого транспортного засобу, розробка коробки передач транспортного засобу, створення 3D моделі та дослідження її аеродинамічних властивостей. Метод дослідження – математичне моделювання транспортного засобу категорії L3. В ході дипломного проектування був розроблений кресленник транспортного засобу категорії L3 та побудована 3D модель. За допомогою програмного забезпечення розраховано коефіцієнт обтічності транспортного засобу. Результати дипломного проекту можуть бути використані в навчальному процесі і при проектуванні нових транспортних засобів категорії L3.
  • Документ
    Гоночний автомобіль формули Е8. Розробка зчеплення та аналіз привода зчеплення
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023-07-05) Колесник, Дмитро Олександрович
    Об’єкт дослідження – гоночний автомобіль формула (E8). Мета проекту – розробка зчеплення гоночного автомобіля класу (E8), аналіз приводу зчеплення. Метод дослідження – аналіз існуючих аналогів. Основа роботи зчеплення — фрикційна взаємодія дисків, що знаходяться на обох валах і може розглядатися як один з видів фрикційних муфт. Ще одна важлива функція, яку виконує зчеплення — це можливість плавно рушати автомобілем з місця. У зв'язку з тим, що вал двигуна обертається, а вал трансмісії перебуває у нерухомому положенні, початок руху без зчеплення є неможливим, оскільки воно дає можливість валам плавно притертись один до одного, забезпечуючи плавне збільшення крутного моменту, та почати рух. У випадку якщо обидва вали різко з'єднати, то нерухомий вал трансмісії заклинить вал двигуна, що обертається, і автомобіль заглухне. На сучасних легкових автомобілях в основному встановлюється однодискове зчеплення із однією центральною діафрагмовою пружиною у вигляді зрізаного конуса. Радіально розміщені пелюстки пружини є пружними елементами та водночас витискними важелями. Результати дипломного проекту можуть бути використані в навчальному процесі і при проектуванні нових транспортних засобів.
  • Документ
    Транспортний засіб категорії М2. Розробка коробки передач та аналіз конструкції керованих підвісок
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023-07-05) Карповець, Руслан Русланович
    Об'єкт дослідження – транспортний засіб категорії М2. Мета роботи – розробка коробки передач транспортного засобу категорії М2. В ході виконання дипломного проєкту було здійснено аналіз конструкцій транспортних категорії М2, виокремлено особливості конструкцій агрегатів трансмісії. Значна увага приділялася конструкції коробок передач та особливостям будови підвіски, розташуванню та типу її компонентів. Проаналізувавши переваги та недоліки існуючих конструкцій, була розроблена коробка передач транспортного засобу категорії М2, яка відповідає всім вимогам, має високі технологічні і експлуатаційні показники. Результати дипломного проекту можуть бути використані при проектуванні трансмісій транспортних засобів категорії М2 або модернізації вже існуючих.
  • Документ
    Транспортний засіб категорії М2. Розробка головної передачі та аналіз систем відкриття та закриття дверей
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023-07-05) Камнєв, Дмитро Олександрович
    Об’єкт дослідження – головна передача, система відкриття та закриття дверей Ціль роботи – розробка головної передачі та аналіз система відкриття та закриття дверей. Головна передача в пасажирських автобусах зазвичай має багатоступінчасту коробку передач для оптимального вибору передачі залежно від умов дороги та завдань перевезення. Вона підбирається з урахуванням характеристик двигуна та необхідної потужності для забезпечення ефективного та плавного руху автобуса. В ході дипломного проектування були проаналізовані транспортні засоби категорії М 2. В ході проектування виходячи з заданих параметрів проектованого транспортного засобу був проведений розрахунок головної передачі. За результатами розрахунків розроблені складальні креслення головної передачі. Результати дипломного проекту можуть бути використані в авчальному процесі і при проектуванні нових автомобілів.
  • Документ
    Транспортний засіб категорії М3. Розробка зчеплення та аналіз можливості використання пневматичної підвіски
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023-07-05) Діденко, Назар Володимирович
    Об'єкт дослідження – транспортний засіб категорії М3. Мета роботи – розробка зчеплення транспортного засобу категорії М3. В ході виконання дипломного проєкту було здійснено аналіз конструкцій транспортних категорії М3, виокремлено особливості конструкцій агрегатів трансмісії. Значна увага приділялася конструкції зчеплення та будові елементів підвіски, зокрема розташуванню та типу пружніх елементів. Проаналізувавши переваги та недоліки існуючих конструкцій, було розроблено зчеплення транспортного засобу категорії М3, яке відповідає всім вимогам, має високі технологічні і експлуатаційні показники. Результати дипломного проєкту можуть бути використані при проєктуванні трансмісій транспортних засобів категорії М3 або модернізації вже існуючих.
  • Документ
    Транспортний засіб категорії М1. Розробка головної передачі та аналіз систем активної аеродинаміки автомобіля
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023-07-05) Даниленко, Сергій Євгенович
    У процесі виконання проекту було здійснено аналіз конструкцій транспортних засобів категорії М1. Особлива увага приділялася конструкціям головних передач передньопривідних автомобілів та системам активної аеродинаміки для покращення ходових якостей на високих швидкостях. Проаналізувавши переваги та недоліки існуючих конструкцій, було розроблено ведучий міст иранспортного засобу категорії М1, яка відповідає всім вимогам, має високі технологічні і експлуатаційні показники. Також було проведено аналіз конструкцій систем активної аеродинаміки які допомагають покращити керування. Результати дипломного проекту можуть бути використані при проектуванні трансмісій та систем активної аеродинаміки легкових автомобілів або модернізації вже існуючих.Об’єкт дослідження – головна передача транспортного засобу категорії М1. Мета проекту – розробка головної передачі транспортного засобу категорії М1, та аналіз активної аеродинаміки автомобіля.
  • Документ
    Транспортний засіб категорії М1. Розробка коробки передач та аналіз сучасних систем, які покращують робочий процесс коробки передач
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023-07-04) Білоус, Михайло Миколайович
    В дипломному проекті була розроблена коробка передач для транспортного засобу категорії М1. Проаалізовані сучасні системи, які покращують робочий процес коробки передач. Результати дипломного проекту можуть бути використані в навчальному процесі і при проектуванні нових автомобілів. Об'єкт роботи – коробка передач та системи керування. Ціль роботи – розробка коробки передач та та аналіз сучасних систем, які покращують робочий процес коробки передач
  • Документ
    Транспортний засіб категорії М1. Розробка зчеплення та аналіз систем керування зчепленням
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023-07-04) Грищенко, Валерія Русланівна
    В ході виконанні проектованого тягового розрахунку автомобіля визначено потужність двигуна, пара метри трансмісії та отримана оцінка тягово-швидкісних властивостей, які відповідають завданню. Для оцінки тягово-швидкісних властивостей автомобіля використовувалися ЗШХД, тягова, динамічна характеристика та баланс потужностей. Отримані результати можуть використовуватися в навчальному процесі. Об’єкт дослідження – муфта зчеплення автомобіля класу М1. Мета проекту – проектування транспортного засобу категорії М1 та розробка зчеплення і аналіз систем керування зчепленням. Метод дослідження – проектний тяговий розрахунок автомобіля та комп’ютерне моделювання конструкції зчеплення.
  • Документ
    Транспортний засіб категорії N1. Розробка коробки передач та аналіз систем керування механічними коробками передач
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021) Прокоп'юк, Дем'ян Любомирович
    Об’єкт роботи – транспортний засіб категорії N1. Мета роботи – розробка коробки передач та аналіз систем керування механічними коробками передач.
  • Документ
    Транспортний засіб категорії М1. Розробка головноїї передачі та дослідження адаптивних зовнішніх світлових приладів
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021) Усмонов, Емір Алі Рішадович
    Об'єкт роботи – транспортний засіб категорії М1. Мета роботи – розробка головної передачі автомобіля та дослідження адаптивного освітлення транспортного засобу. Мета дослідження – розробка головної передачі автомобіля та дослідження адаптивного освітлення транспортного засобу.
  • Документ
    Транспортний засіб категорії N3. Розробка зчепленняі та аналіз конструкцій і систем гальмового управління
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021) Шпак, Антон Валерійович
    Об’єкт дослідження – зчеплення та система гальмового управління автомобіля N3. Мета проекту – розробка зчеплення та аналіз конструкцій і систем гальмового управління транспортного засобу категорії N3. Метод дослідження – розробка автомобіля категорії N3 із зчепленням та аналіз конструкцій і систем гальмового управління.
  • Документ
    Транспортний засіб категорії N3. Розробка зчепленняі та використання пневматичних підвісок.
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021) Філіпов, Едуард Євгенійович
    Об'єкт роботи – транспортний засіб категорії N3. Мета роботи – розробка зчеплення автомобіля та аналіз систем які забезпечують пасивну безпеку транспортного засобу. Мета дослідження – розробка зчеплення та аналіз конструкцій пневматичних підвісок.