Магістерські роботи

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 164
  • Документ
    Удосконалення навісного обладнання для утримання автомобільних доріг у зимовий період на машину комунального призначення
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Щербіновський, Микола Андрійович
    Виконано ознайомлення з вітчизняного та закордонного виробництва. Виконаний розрахунок бункеру, живильника та розкидача рідини. Виконаний розрахунок бункеру, живильника та розкидача суміші. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях Обчислено економічний ефект від впровадження у виробництво розроблювальної техніки Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях Обчислено економічний ефект від впровадження у виробництво розроблювальної техніки. Об’єктом дослідження є автомобіль з розкидачем рідких реагентів. Метою розробка робочого органу розкидача рідких реагентів. Методи дослідження – підвищення ефективності роботи машини для боротьби з сніговим накатом та ожеледецею
  • Документ
    Удосконалення робочого органа КДМ для боротьби з ожеледицею
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Ляшенко, Максим Петрович
    Виконано ознайомлення з виробниками вітчизняного та закордонного виробництва. Виконаний розрахунок бункеру, живильника та розкидача суміші. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях Обчислено економічний ефект від впровадження у виробництво розроблювальної техніки. Об’єктом дослідження є автосамоскид з розкидувачем пісщано-сольової суміші. Метою даної роботи є підвищення продуктивності машини для розподілу протиожеледних матеріалів, а також підвищення якості розподілу протиожеледних матеріалів. Методи дослідження – підвищення ефективності роботи машини для боротьби з ожеледицею.
  • Документ
    Дослідження автоколивань малогабаритного навантажувача ПМТС 1200
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Михайліченко, Максим Сергійович
    У магістерській роботі приведені теоретичні дослідження процесу автоколивань малогабаритного пневмоколісного навантажувача, складена математична модель, проведений аналіз впливу окремих параметрів і характеристик динамічної системи навантажувача в цьому режимі, розроблена методика визначення динамічних навантажень в окремих вузлах і елементах машини, дані рекомендації по зниженню рівня динамічних навантажень. Об’єктом дослідження - малогабаритний навантажувач з бортовою системою повороту. Метою даної роботи є поліпшення експлуатаційних якостей малогабаритного навантажувача. Методи дослідження – процес підвищення ефективності роботи малогабаритного ковшового навантажувача ПМТС 1200 з гідростатичною трансмісією.
  • Документ
    Модернізація козлового крану вантажопідйомністю 10 т. для роботи на лісотехнічному складі
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Пархонюк, Микита Ігорович
    У дипломній роботі виконано: проектування та розрахунки основних механізмів крану, та конструкції гідравлічного грейферу, досліджено процес гальмування, розроблено схему змащення вузлів крану. Розглянуто питання охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях при експлуатації крану. Розраховано економічний ефект від використання цього крану.
  • Документ
    Дослідження напруженого стану канатного барабану мостового крану вантажопідйомністю 50т висотою підйому 20м і режимом роботи 5К
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Гуков, Олександр Віталійович
    Дипломна робота присвячена питанню вдосконалення конструкції канатного барабана. При модернізації мостового крана були проведено розрахунок міцності і стійкості канатного барабану за уточненою методикою. Це дало змогу зменшити металоємність крана на 680 кг, забезпечуючи при цьому міцність і стійкість барабану. В роботі запропоновано рекомендації для зниження вібрації, які можна легко використати на практиці, проведено аналіз практичного матеріалу для вирішення поставленої задачі. Розглянуто питання охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях при експлуатації вузлів та агрегатів вантажопідйомного крану. Розраховано економічний ефект від зменшення металоємкості крана.
  • Документ
    Підвищення ефективності роботи механізму пересування баштового крана
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Третяк, Катерина Ігорівна
    Дипломна робота присвячена питанню модернізації баштового крана. В роботі запропоновано підвищення продуктивності роботи баштового крана за рахунок збільшення швидкості його пересування, а також зменшення часу для переходу на криволінійні ділянки шляху.рекомендації для зниження вібрації, які можна легко використати на практиці, проведено аналіз практичного матеріалу для вирішення поставленої задачі. Розглянуто питання охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях при експлуатації вузлів та агрегатів дорожніх машин, з урахуванням системи вимірювання параметрів вібрації. Розраховано економічний ефект від використання розглянутої системи вимірювання.
  • Документ
    Грейдер з відвалом змінної форми
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Єфремов, Олександр Вікторович
    Об’єкт дослідження – причіпний грейдер з відвалом зміної форми. Мета роботи – оцінка плануючої здатності причіпного грейдера шляхом знаходження коефіцієнтів згладжування у поздовжній та поперечній площинах. Метод дослідження – побудова математичної моделі мікропрофілю, математичний опис роботи причіпного грейдера, використання комп’ютерних математичних програм для моделювання ґрунту та його подальшого зрізання причіпним грейдером.
  • Документ
    Модернізація автомобільного крану КС-45719-7А
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Великий, Максим Петрович
    Дипломна робота присвячена питанню модернізації автомобільного крану з метою збільшення його вантажопідйомності. Для реалізації цієї мети були проаналізовані існуючі розробки, вивчена необхідна кількість нової інформації і актуалізовані знання. Отримано розрахунок конструкції силових гідроциліндрів з поступовою ходою поршня, проведені теоретичний тяговий розрахунок, розрахунки тягового органу на міцність, витрат робочої рідини та швидкості від куту повороту. Обчислено економічний ефект від впровадження у виробництво гідравлічного приводу. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях
  • Документ
    Дослідження діагностичного обладнання гідроприводу трактора «Слобожанец» ХТА-200-10
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Коваль, Анатолій Сергійович
    Дипломна робота присвячена підвищенню ефективності роботи бу-дівельної машини шляхом розробки бортової діагностичної системи. Система оснащується стандартним обладнанням і обладнанням, що спеціально розробляється в дипломній роботі. Визначені параметри устаткування бортової системи діагностування. Система забезпечує визначення технічного стану елементів гідропривода поагрегатним методом по продуктивності або за перепадами тиску. В дипломній роботі зроблена оцінка економічної ефективності здійснених розробок, а також розглянуто питання безпечної роботи устаткування і безпеки в надзвичайних ситуаціях. При виконанні креслень і роботі над пояснювальною запискою використовувались комп’ютерні програми. Розглянуті питання охорони праці, визначення економічної ефективності.
  • Документ
    Модернізація сніго-прибирального робочого органу на тракторі тягового класу 0,6 т
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Семененко, Євгеній Сергійович
    Проведений аналітичний огляд сучасних снігоочисних машин, які випускаються країнами східної Європи та Азії. Проаналізовані передумови створення комунальної машини. Виконаний розрахунок конструкції плужного робочого органу. Проведені теоретичний тяговий розрахунок снігоприбиральної машини. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях. Обчислено економічний ефект від впровадження у виробництво спроектованої машини. Об’єкт дослідження – снігоприбиральна машина з плужним робочим органом на базі трактора тягового класу 0,6 т. Мета роботи – підвищення ефективності роботи снігоприбиральної машини на базі трактора ХТЗ 3510, шляхом удосконалення робочого органу. Метод дослідження – в роботі використані теоретичні методи проектування плужного снігоочисного, навісного органу на тракторі ХТЗ 3510.
  • Документ
    Вдосконалення машини для літнього утримання паркової зони на базі базі шасі Foton BJ 1016.2А
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Кобзар, Вячеслав Володимирович
    У дипломній роботі проаналізовані передумови створення комунальної машини, виявлено необхідність розробки такої машини. У розрахунковій частині проведений розрахунок основних параметрів щіткового й поливально-мийного устаткування розроблювальної машини. Розроблено заходи щодо охорони праці. Розраховано економічний ефект від впровадження розробленої поливомийної машини. Об’єктом дослідження є процес підвищення ефективності роботи поливо - мийної машина для утримання автомобільних доріг, паркових зон та місць відпочинку на базі шасі Foton BJ 1016.2АZFS. Метою даної роботи є підвищення ефективності роботи поливо – притиральної машини на базі автомобіля Foton BJ 1016.2АZFS шляхом удосконаленні робочого органу. Методи дослідження – є процеси, що відображають зв’язки між параметрами щітки, режимами робочого процесу зволоженої взаємодії щіткового ворсу з поверхнею, що очищується.
  • Документ
    Дослідження методів визначення основних параметрів гусеничних бульдозерів
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Молчан, Олександр Віталійович
    Дипломний проект має на меті удосконалення алгоритму проектування бульдозерів за рахунок визначення емпіричних залежностей між основними характеристиками сучасних бульдозерів, які виготовляються серійно. Виконано ознайомлення з гусенічними бульдозерами закордонного виробництва. Систематизовано основні характеристики бульдозерів. Отримано емпіричні залежності між основними параметрами бульдозерів, проведені тяговий розрахунок бульдозера, розрахунок приводу керування робочим обладнанням, визначені діючі зовнішні зусилля, виконан розрахунок на міцність робочого обладнання. Обчислено техніко-економічні показники спроектованого бульдозера. Розроблено заходи з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях.
  • Документ
    Розробка віртуальних лабораторних робіт моделей дорожних машин за допомогою пакета national instruments labview. Частина 2. Машини для виготовлення будівельних матеріалів
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Шарий, Євгеній Володимирович
    Основними результатами дипломної роботи є розробки в середовищі LabView, що у змозі моделювати зазначені технологічні процеси, хоча й у самому грубому наближенні. Власне основна мета роботи – показати реальну можливість розробляти різноманітні схеми віртуальних інструментів саме в дорожній галузі виконана. Представляється можливим використовувати приведених розробок в наступ-них напрямках: - Проведення лабораторних робіт на моделях зі зміною основних параметрів технологічного циклу. - Проведення досліджень поводження системи при будь-якому широкому ді-апазоні варіювання параметрів. - Деталізація віртуальних инструментів з метою адекватного опису процесів, що відбуваються. - Проведення експериментальних досліджень на моделях машин.
  • Документ
    Розробка віртуальних лабораторних робіт моделей дорожніх машин за допомогою пакета national instruments labview. Частина 1. Асфальтобетонний завод
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Хачатрян, В'ячеслав Варданович
    Основними результатами дипломної роботи є розробки в середовищі LabView, що у змозі моделювати зазначені технологічні процеси, хоча й у самому грубому наближенні. Власне основна мета роботи – показати реальну можливість розробляти різноманітні схеми віртуальних інструментів саме в дорожній галузі виконана. Представляється можливим використовувати приведених розробок в наступ-них напрямках: - Проведення лабораторних робіт на моделях зі зміною основних параметрів технологічного циклу. - Проведення досліджень поводження системи при будь-якому широкому ді-апазоні варіювання параметрів. - Деталізація віртуальних инструментів з метою адекватного опису процесів, що відбуваються. - Проведення експериментальних досліджень на моделях машин.
  • Документ
    Підвищення ефективності роботи буферних пристроїв мостового крану вантажопідйомністю 20 т
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Стецюк, Андрій Михайлович
    У дипломній роботі виконано: дослідження процеса наїзду мостового крана на буферні пристрої. Виконано розрахунки основних механізмів і металоконструкцій крана; розроблено технологічний процес складання гальма. Розраховано економічний ефект від використання цього крану. Розглянуто питання охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях при експлуатації крану.
  • Документ
    Дослідження стійкості короткобазового навантажувача з бортовою системою повороту
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Павелко, Владислав Іванович
    У роботі проведено аналіз навантажувачів, що випускаються провідними фірмами світу, які знаходяться на балансі підприємств України. Розраховано найбільший момент опору повороту малогабаритного навантажувача. Виконано оцінку динамічної стійкості малогабаритних навантажувачів у процесі повороту. Розроблено методику розрахунку стійкості ковшових колісних навантажувачів з бортовою системою повороту. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях Проведені техніко-економічні розрахунки. Об’єктом дослідження є процес підвищення ефективності роботи малогабаритного ковшового навантажувача ПМТС 1200 з гідростатичною трансмісією при виконанні повороту. Метою даної роботи є підвищення стійкості малогабаритного ковшового навантажувача з бортовою системою повороту за рахунок розробки методу визначення навантажень, що діють на машину при виконанні повороту. Методи дослідження – використані теорія коливань нелінійних систем, закони взаємодії рушія з опорною поверхнею при виконанні повороту, статистична обробка результатів експериментів.
  • Документ
    Дослідження мостового двобалкового крану вантажопідйомністю 20 т
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Сотников, Микита Володимирович
    У дипломній роботі виконано: моделювання головної балки мостового крану; розрахунки основних механізмів і металоконструкцій крана; розроблено технологічний процес виготовлення деталі. Розглянуто питання охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях при експлуатації крану. Розраховано економічний ефект від використання цього крану.
  • Документ
    Визначення раціональних параметрів металоконструкції мостового двобалкового крану вантажопідйомністю 5 т.
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Слісенко, Денис Вячеславович
    Об’єкт дослідження – мостовий грейферний кран в/п 5 т. Мета роботи – раціоналізація параметрів металоконструкції мостового двобалкового крану за допомогою сучасних програмних засобів. Метод дослідження – аналітично-графічний. В даній дипломній роботі розраховані механізм підйому і механізми пересування візка, визначені основні геометричні розміри металоконструкції, та виконано проектування головної балки, зроблено розрахунок механізму пересування крана. Розроблені заходи з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. Виконано техніко-економічне обґрунтування від впровадження заходів щодо підвищення експлуатаційної надійності
  • Документ
    Дослідження бурової установки на базі автомобіля КРАЗ 260Г
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Юдін, Володимир Андрійович
    У роботі розглянуто питання, які пов’язані із визначенням та проектуванням модернізованої конструкції бурової установки. Відмінністю дослідження є те, що в роботі проведено визначення параметрів машини та робочого органу. Використання кiльцевого робочого органу дозволяє зменшити енерговитрати на утворення свердловини, зменшити витрати рiжучого інструменту та розширити діапазон грунтiв, ефективно розроблюваних існуючими бурильними машинами.
  • Документ
    Підвищення експлуатаційної ефективності баштових кранів за рахунок удосконалення системи стійкості
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Корнута, Роман Олександрович
    Отримані результати реалізації математичних моделей процесу гасіння коливань при підйомі вантажу з підхоплення і аварійному відчепі з вантажного гака, що враховують зазори в поліспасті, приводі механізму підйому і деформації стріли крана, визначена область стійкості крана при динамічному навантаженні системою приводів. Крім цього в дипломній роботі були розроблені заходи з охорони праці та виконані розрахунки техніко-економічних показників при впроваджені крана в експлуатацію.