Бакалаврські роботи

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 17 з 17
  • Документ
    Аналіз ефективних плит перекриттів та їх розрахункових моделей
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Ткаченко, Михайло Михайлович
    У роботі наведено аналіз сучасних конструкцій залізобетонних перекриттів. Виконано аналіз сучасних конструкцій збірно-монолітних та монолітних плит перекриття. Запропоновано адекватну скінчено-елементну модель для розрахунку ефективних ребристих плит перекриття.
  • Документ
    Аналіз спрощеної розрахункової моделі для перевірки несучої здатності типових залізобетонних прольотних будов
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Семенюк, Денис Васильович
    Виконано аналіз типових проектів бездіафрагмових прольотних будов, які найбільш експлуатуються у теперішній час. Описано загальний аналіз методів розрахунку, та обґрунтування обраного методу для використання при розрахунках ребристих прольотних будов. За допомогою спрощеної скінчено-елементної моделі у ПК „ЛІРА” виконано розрахунок існуючої прольотної будови у с. Руська Лозова через р. Лозовенька.
  • Документ
    Капітальний ремонт автодорожнього мосту через річку Сіверський Донець
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Лисак, Володимир Олегович
    Нагальною потребою є проведення ремонтів споруд для збільшення терміну їх безпечної експлуатації, значного скорочення транспортних витрат, підвищення швидкості руху транспорту, зниження часу перевезення вантажів і пасажирів, а також підвищення пропускної спроможності. У роботі розроблено проект капітального ремонту автодорожнього мосту, який розташований через річку Сіверський Донець на автомобільній дорозі між селищами Черкаський Бишкин та Нижній Бишкин Зміївського району Харківської області.
  • Документ
    Розрахунок монолітної залізобетонної оправи перегінного тунелю метрополітену мілкого закладення
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Комісаренко, Ілля Миколайович
    Підбір оптимальної конструкції оправи перегінного тунелю є однією з задач інженера. Робота присвячена оцінці розподілу внутрішніх зусиль в елементах конструкції монолітної залізобетонної оправи прямокутного перерізу одноколійного перегінного тунелю мілкого закладення.
  • Документ
    Проєкт підходів до підземного шляхопроводу на а/д Харків-Охтирка (Частина І)
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Ус, Юлія Сергіївна
    У роботі наведено загальні відомості об’єкту будівництва, з детальною характеристикою ділянки в межах якої планується виконання будівельних робіт за представленим проєктом. Розглянуто основні положення конструктивних рішень , а саме: підпірні стіни, протифільтраційний масив, лоток і стіни рампових ділянок, конструкцію проїжджої частини. Представлено основні положення по спорудженню конструкцій та основні заходи з охорони праці.
  • Документ
    Використання композиційних матеріалів при будівництві пішохідних мостів
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Тєбєнєв, Георгій Геннадійович
    Основними задачами є: аналіз основних систем пішохідних мостів та сучасних конструкції пішохідних мостів з композиційних матеріалів, визначення основних переваг і недоліків застосування композиційних матеріалів, оцінка фізико-механічні характеристики композиційних матеріалів, визначення нормативних вимог до розрахунку пішохідних мостів, запропонувати конструкцію прогонової будови пішохідного мосту з використанням елементів з композиційного матеріалу. Основні розрахунки прогонових будов пішохідного мосту виконано за допомогою програмного комплексу ПК «ЛІРА».
  • Документ
    Аналіз системи автоматизованого моніторингу стану мостів на основі технологій IoT
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Соловей, Тетяна Андріївна
    Основними задачами є: Опис технологій IoT. Використання IoT в будівництві та експлуатації мостів. Аналіз системи моніторингу стану мостів на основі технологій IoT закордоном. Огляд існуючих систем моніторингу за кордоном. Аналіз ефективності та проблем системи моніторингу. Аналіз системи моніторингу стану мостів на основі технологій IoT в Україні. Огляд існуючих систем моніторингу в Україні. Аналіз ефективності та проблем системи моніторингу. Порівняння систем моніторингу стану мостів на основі технологій IoT в Україні та закордоном. Оцінка різниці між системами моніторингу в Україні та закордоном. Перспективи використання систем моніторингу в Україні.
  • Документ
    Відновлення автодорожнього мосту в Луганській області.
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Орлов, Євгеній Сергійович
    Основними задачами є: Аналіз технічного стану існуючого моста через р. Сіверський Донець в Луганській області. Визначення основних нормативних вимог проєктування. Розробка варіантів реконструкції мосту, їх статичних схем та типів поперечних перерізів, конструкції проїзної частини, опорних частин та підсилення головних балок. Розрахунок існуючої (збереженої) прогонової будови з полегшеною накладною плитою з визначенням зусиль від постійного та тимчасового навантаження з використанням ПК «ЛІРА-САПР». Розробка конструкції прогонових будов з використанням сучасних попередньо напружених балок об’єднаних монолітною залізобетонною плитою.
  • Документ
    Конструкції арочних перекриттів підземних переходів
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Москаленко, Денис Павлович
    У роботі освітлено основні відомості про підземні пішохідні переходи: обґрунтування застосування, удосконалення конструктивних рішень, обґрунтування конструктивних рішень. Представлено основи комп’ютерного моделювання перекриттів малозаглиблених підземних переходів з нижньою арочною поверхнею. Наведено теоретичні дослідження розпірної взаємодії елементів перекриттів з нижньою арочною поверхнею. Представлено рекомендації щодо проектування перекриттів малозаглиблених підземних переходів з нижньою арочною поверхнею.
  • Документ
    Проєкт тунелю підземного шляхопроводу на а/д Харків-Охтирка (Частина ІІ)
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Золотарьов, Євгеній Станіславович
    У роботі наведено основні положення конструктивних рішень при будівництві підземного тунелю на відкритій місцевості та будівельні матеріали та конструкції, що застосовано та основні положення по спорудженню конструкцій, детально описано перший та другий етапи будівництва та особливості будівельно-монтажних робіт. Представлено розрахунок основних конструкцій тунелю та основні заходи з охорони праці.
  • Документ
    Використання сучасних матеріалів та технологій при ремонті мостів
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Бондар, Сергій Сергійович
    Виконано аналіз сучасних матеріалів та технологій ремонту мостових споруд. Перевірено несучу здатність найбільш зруйнованої балки одного з мостів, які обстежувала лабораторія кафедри мостів, конструкцій і будівельної механіки ім. В.О. Російського та підібрано посилення вуглепластиком холодного твердіння. Розглянуті технології посилення балок композитними матеріалами та відновлення захисного шару бетону за допомогою торкрету.
  • Документ
    Використання базальтопластикових та склопластикових матеріалів в будівництві
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Десятник, Роман Миколайович
    У роботі зібрано матеріал про композитні матеріали (склопластики та базальтопластики) які на теперішній час використовують при будівництві штучних споруд, у тому числі пішохідних мостах. Наведені їх фізико-механічні характеристики та стійкість до зовнішніх впливів, які важливі для проектування споруд з цих матеріалів. Наведено досвід впровадження склопластикових профілів у будівництві пішохідних мостів у світі.
  • Документ
    Сучасні засоби покращення планування та управління будівництвом мостів. Ч. 1
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Хімченко, Нікіта Романович
    За результатами огляду 34 джерел виявлені деякі перспективні напрями для покращення результативності управління будівництвом, що застосовуються в світі та в Україні. Описуються завдання, на які націлені планування та управління. Розглянуто роль стратегічного планування, його особливості для ринкових умов. Показано значення системи управління та планування, роль систем контроля якості. Наводяться види та схеми календарних планів; мережевих графіків, схеми раціоналізації відповідної управлінської діяльності.
  • Документ
    Удосконалення технології спорудження збірно-монолітних прогонових будов для прогонів 12-24 м
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Приходько, Дарія Дмитрівна
    Об’єкт дослідження – технології спорудження збірно-монолітних прогонових будов для прогонів 12-24 м. Мета роботи – удосконалення технології спорудження збірно-монолітних прогонових будов для прогонів 12-24 м. Метод дослідження – порівняння технологій та механізмів для спорудження залізобетонних збірно-монолітних прогонових будов мостів.
  • Документ
    Сучасні засоби покращення планування та управління будівництвом мостів. Ч.1
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Опашко, Дмитро Костянтинович
    В другій частині комплексної дипломної роботи проведено огляд джерел інформації з питань сучасних засобів планування та управління будівництвом мостів. Особливу увагу приділено питанням календарного планування при організації робіт з будівництва мостів. За результатами огляду виявлені деякі перспективні напрями для покращення планування та управління будівництвом мостів. Розглядається приклад розробки календарного лінійного графіку будівництва шляхопроводу та приклад сітьового (мережевого ) графіку для одного і того ж шляхопроводу. Проведено співставлення результатів та зроблені висновки з ефективності різних моделей планування робіт.
  • Документ
    Проєктування пішохідного мосту в Allplan Bridge
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Дроботенко, Ольга Дмитрівна
    Об’єкт дослідження – пішохідний міст через вул. Вернадського, Червоношкільну набережну та пров. Подільський в м. Харків. Мета роботи – проєктування пішохідного мосту з використанням 3D-моделювання в сучасному програмному забезпечені Allplan Bridge та розрахунок конструкцій в програмному комплексі ЛІРА. Метод дослідження – BIM-проєктування пішохідного мосту та розрахунок за допомогою методу скінченних елементів.
  • Документ
    Удосконалення технології спорудження фундаментів та опор мостів із буронабивних стовпів
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Жиліна, Каміла Вікторівна
    Об’єкт дослідження – технології спорудження фундаментів та опор мостів із буронабивних стовпів. Мета роботи – удосконалення технології спорудження фундаментів та опор мостів із буронабивних стовпів. Метод дослідження – порівняння технологій та механізмів для спорудження фундаментів та опор мостів із буронабивних стовпів.