Дослідження методів зменшення невизначеності вимірювань в комп’ютеризованих вимірювальних інформаційних системах тиску

Вантажиться...
Thumbnail Image

Дата

2021

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Харківський національний автомобільно-дорожній університет

Анотація

Об’єкт дослідження – процес вимірювання в багатопараметричних вимірювальних інформаційних системах. Мета роботи – дослідження методів зменшення динамічних похибок вимірювань в багатопараметричних вимірювальних інформаційних системах. Методи дослідження – системного аналізу, математичного моделювання та експериментальних досліджень, теорії ймовірності і випадкових процесів, математичної статистики і теорії похибок вимірювань. Наукова новизна роботи полягає в удосконаленні методу визначення динамічних характеристик вимірювальних ліній та датчиків тиску з використанням методу порівняння опорної експериментальної і теоретичної моделей датчика. Плинні динамічні характеристики датчика тиску визначаються з врахуванням його терміну експлуатації. Практична значимість результатів, отриманих в роботі, полягає в тому, що експериментально визначені динамічні характеристики вимірювальної лінії та датчика тиску можуть бути використані при обґрунтуванні напрямків удосконалення метрологічного забезпечення виробництва, при розробці технічної документації на засоби вимірювальної техніки, створенні нормативно-технічних документів з питань проведення повірки та калібрування вимірювальних систем на підприємствах.

Опис

Ключові слова

Багатопараметрічні вимірювальні інформаційні системи, вимірювальний канал тиску, датчик тиску, динамічні характеристики, комп’ютеризовані вимірювальні системи, метрологічні характеристики, перехідна характеристика

Бібліографічний опис

Плечова, Є. О. Дослідження методів зменшення невизначеності вимірювань в комп’ютеризованих вимірювальних інформаційних системах тиску : дипломна робота ... бакалавра : 152 Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка / Плечова Євгенія Олександрівна. – Харків : ХНАДУ, 2021. – 71 с.