Особливості управління персоналом на різних етапах життєвого циклу готельного підприємства

Вантажиться...
Ескіз зображення

Дата

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Харківський національний автомобільно-дорожній університет

Анотація

Метою статті є теоретичне обґрунтування і розробка практичних рекомендацій щодо вирішення існуючих проблем в управлінні персоналом на різних етапах життєвого циклу готельного підприємства. Предметом дослідження є управління персоналом на різних етапах життєвого циклу готельного підприємства. Головним ресурсом будь-якого підприємства є персонал, адже без нього ні сучасні новітні технології, ні сприятливі зовнішні умови не допоможуть досягнути високих економічних результатів. Особливо це стосується готельних підприємств - саме люди надають послуги гостям, проявляючи гостинність, професійну компетентність; подають нові ідеї та забезпечують підприємству сталий розвиток. Поряд із цим це найбільш складний, унікальний і динамічний ресурс з точки зору управління. Саме тому управлінню персоналом слід приділяти постійну увагу, враховуючі як розвиток кожної окремої особистості, так і стадію життєвого циклу підприємства. Результати роботи. Виявлено особливості системи управління персоналом та основні напрямки роботи з працівниками у розрізі етапів життєвого циклу готельного підприємства. Практичне значення одержаних результатів полягає у можливості використання висновків та рекомендацій у діяльності готельних підприємств. Висновок. Дослідження особливостей роботи з персоналом готелю на кожному з етапів його існування дозволяє сформувати системне бачення кола проблем і завдань щодо трудових ресурсів у довгостроковому періоді.

Опис

Бібліографічний опис

Александрова, С. А. Особливості управління персоналом на різних етапах життєвого циклу готельного підприємства / С. А. Александрова, В. В. Колонтаєвська // Проблеми і перспективи розвитку підприємництва : зб. наук. пр. [Електронний ресурс] / Харків. нац. автомоб.-дор. ун-т. – Харкiв, 2015. – № 3 (10), т. 2. – С. 22–24.

Зібрання