Підвищення ефективності функціонування вузла вулично-дорожньої мережі міста

Thumbnail Image

Дата

2022

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Харківський національний автомобільно-дорожній університет

Анотація

Об’єкт дослідження – дорожній рух на вузлах вулично-дорожній мережі міста. Предмет дослідження – ефективність дорожнього руху на вузлі ВДМ в одному рівні. Мета – підвищення ефективності дорожнього руху вузла ВДМ в одному рівні на основі управління умовами руху. Метод дослідження – натурні спостереження, математичне моделювання, імітаційне моделювання. Отримані результати – проведено порівняння результатів моделювання функціонування вузла ВДМ в одному рівні при різних організаційно-планувальних рішень. Встановлено закономірність розподілу інтенсивності транспортних потоків на обраному об’єкті. Запропоновані два організаційно-планувальних рішення вузла ВДМ в одному рівні. Для розглянутих типів вузла ВДМ визначені мінімальні значення основних геометричних параметрів, що впливають на ефективність функціонування вузла ВДМ в одному рівні. Розроблено рекомендації щодо вибору планувального та організаційного рішення Т-подібного вузла ВДМ в одному рівні. Рекомендації з впровадження – описану методику оцінки ефективності створення різних умов руху на вузлі ВДМ в одному рівні можна рекомендувати як методику для органів місцевого самоврядування в містах. Також можливе застосування при виконанні практичних робіт з дисциплін кафедри організації та безпеки дорожнього руху. Область застосування – вулично-дорожня мережа міста.

Опис

Ключові слова

ефективність дорожнього руху, організація дорожнього руху, вулично-дорожня мережа, управління транспортом, аудит безпеки дорожнього руху, безпека дорожнього руху

Бібліографічний опис

Воловик, А. А. Підвищення ефективності функціонування вузла вулично-дорожньої мережі міста : дипломна робота ... магістра : 275.03 Транспортні технології на автомобільному транспорті / Воловик Антон Андрійович. – Харків : ХНАДУ, 2022. – 94 с.