Розробка комбінованого способу модифікування наплавленого металу у процесі відновлення деталей машин

Thumbnail Image

Дата

2022

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Харківський національний автомобільно-дорожній університет

Анотація

Виконано дослідження комбінованого методу нанесення модифікуючих покриттів при відновленні та зміцненні їх робочої поверхні в експлуатації. Оцінку структуроутворення проводили металографічною оптичною, мікроскоелектронною методикою, а також теоретичним описом оптико-математичним методом. На підставі теоретичних та експериментальних досліджень надані рекомендації з використанням магнітної складової детонаційної шихти від утилізації боєприпасів, яка відрізняється тим, що вона містить більше тонких кисневих включень заліза (FeO, Fe2O3, Fe3O4), які покривають дисперсну алмазну фракцію. Одночасно у конгломератах зерен такої шихти є і наноалмази з пластичними покриттями та алмази в ній подрібнюються в процесі багаторазової детонації. Враховуючи цю різницю, знайдені додаткові напрями використання магнітної частки шихти при модифікуванні відновлюючих покриттів.

Опис

Ключові слова

алмазна фракція, модифікування, наплавлення, зміцнюючи покриття, структуроутворення, неоднорідність, взаємодія фаз, експлуатаційна стійкість

Бібліографічний опис

Удовіченко, В. Ю. Розробка комбінованого способу модифікування наплавленого металу у процесі відновлення деталей машин : дипломна робота ... магістра : 132 Матеріалознавство / Удовіченко Валерій Юрійович. – Харків : ХНАДУ, 2022. – 80 с.