Бакалаврські роботи

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 51
  • Документ
    Визначення часових параметрів доставки вантажів в міжнародному сполученні Франція-Україна
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Чуєнкова, Юлія Віталіївна
    В роботі запропонована методика до визначення часових характеристик доставки імпортних вантажів в міжнародному сполученні з Франції до України косметичних засобів. В роботі враховані можливі перманентні коливання деяких часових характеристик, що впливають на момент прибуття автомобілю в пункт призначення. Критерієм ефективності є час доставки вантажів, що складається з часу руху з вантажем транспортного засобу, часу на митне оформлення вантажу, перетин пунктів пропуску через державний кордон, а також тривалість навантаження і розвантаження автомобіля.
  • Документ
    Підвищення ефективності функціонування логістичної системи UAB «Tenteris»
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Тіняков, Кай Ігорович
    В дипломній роботі виконано аналіз існуючої системи замовлень партій товару та визначені недоліки. На основі аналізу літературних і Інтернет джерел розроблені комплекс заходів спрямованих на підвищення ефективності функціонування системи управління запасами UAB «TENTERIS». Розроблена методика управління багатономенклатурними запасами на підприємстві. Впровадження запропонованої методики дозволить отримати економічний ефект.
  • Документ
    Визначення раціональної системи управління запасами у дворівневих розподільчих ланцюгах постачань на ПП «Альбіон»
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Язов, Мекан
    В дипломній роботі розглянуто аналіз існуючої системи замовлень партій товару на підприємстві та визначені основні недоліки. Розроблені заході які спрямованих на підвищення ефективності системи постачань. Виконано моделювання дворівневої системи управління запасами лінійної конфігурації.
  • Документ
    Розробка заходів з удосконалення руху транспортних потоків у центральній частині м. Харкова. Частина 2. Оцінка наслідків введення одностороннього руху з використанням VISSIM
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Хлань, Сергій Вікторович
    В результаті проведення моделювання в програмі Vissim було одержано середній час проїзду автомобілів через регульовані перехрестя вулиці Пушкінська з вулицями Дарвіна, Гіршмана, Ярослава Мудрого та пер. Театральним для існуючої двусторонньої та запропонованої односторонньої схеми організації руху, який дорівнює для існуючої схеми 39,25 с, а для запропонованої 27,75 с.
  • Документ
    Розробка заходів з удосконалення руху транспортних потоків у центральній частині м. Харкова. Частина 1. Оцінка наслідків введення одностороннього руху з використанням VISUM
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Санько, Володимир Сергійович
    У ході натурних спостережень було визначено репрезентативну вибірку кількості автомобілів, які прибувають та відправляються в центральній частині м. Харкова. Завдяки цьому стало можливим визначення середньої кількості автомобілів, які прибувають до місць паркування на крайню праву смугу вулично-дорожньої мережі, 32 од. на 100 м та від’їжджають 20 од. на 100 м, а також кількість прибуваючих 0,49 од. на 100 м2 та від’їжджаючих 0,52 од. на 100 м2 на стоянках в дворах житлових будинків. Експериментальні розрахунки інтенсивності транспортних потоків при зміні схеми організації руху в центральній частині м. Харкова, показали, що перерозподіл інтенсивності руху на вулицях відбувається нерівномірно на різних ділянках вулично-дорожньої мережі. Порівняльний аналіз швидкості руку для вулиць вул. Сумська та Пушкінська вказує на те що найбільша швидкість проїзду по вказаних вулицях досягається при запровадженні одностороннього руху по вул. Пушкінський від вул. Короленка до вул. Ярослава Мудрого та по вул. Сумській від вул. Ярослава Мудрого до провулку Мечникова з відкриттям двостороннього рух на вул. Скрипника, Чернишевська, Гіршмана.
  • Документ
    Підвищення якості обслуговування пасажирів на міському маршруті №1 м. Кам'янець-Подільский
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Борисенко, Євген Іванович
    Результати розрахунків показали, що найбільше відхилення відбулося в компоненті "якість споживання послуг" (0,74 відносних одиниць або 41%). Відхилення від ідеального рівня також спостерігається в компоненті "якість пропозиції послуг" (0,685 відносних одиниць або 38%) і в компоненті "задоволеність якістю послуг" (0,353 відносних одиниць або 19%). Для підвищення ефективності перевезень на маршруті №1 першочергово необхідно покращити якість споживання послуг. При цьому слід звернути увагу на такі показники якості другого рівня, як регулярність, інформативність та соціальна прийнятність.Інформація щодо впроваження: результати дослідження можуть бути використані підприемствамі, які займаються перевезеннями пасажирів в місті.
  • Документ
    Удосконалення процесу логістики при доставці вантажів на ДП «СУМСЬКИЙ ОБЛАВТОДОР». Частина 2. Удосконалення роботи складу будівельних вантажів
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Сусло, Владислав Володимирович
    Було проведено розрахунки для визначення оптимальних параметрів роботи складу з метою забезпечення ефективності та оптимізації процесу перевезень. Розрахунки охоплювали вантажообіг, потребу в складському просторі, час навантаження та розвантаження, а також найкраще розташування вантажів на складі. Ці розрахунки сприятимуть підвищенню продуктивності та ефективності перевезень, зниженню витрат і поліпшенню загальної організації процесу. Ми також вивчили технологію навантаження та розвантаження, а також організацію роботи на складі. Порівнюючи технологічні схеми навантаження піску, було встановлено, що найбільш раціональною є схема, де навантаження виконується екскаватором, при якій час, необхідний для навантаження автомобіля, складає 2,42 хвилини, що менше, ніж у варіанті з використанням фронтального навантажувача. Крім того, було розраховано страховий запас вантажу в розмірі 185,94 тонн і площу складу 462,46 м².
  • Документ
    Удосконалення процесу логістики при доставці вантажів на ДП «СУМСЬКИЙ ОБЛАВТОДОР». Частина 1. Оптимізація організації перевезення будівельних вантажів
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Левковець, Василь Романович
    У роботі проведений аналіз стану перевезень будівельних вантажів, побудовано транспортно-технологічну схему доставки вантажу, розроблено раціональні маршрути, визначено витрати на доставку вантажу, розроблені раціональні графіки руху автомобілів на маршрутах, одержано економічний ефект від впровадження колових маршрутів у розмірі 106194,76 грн. на добу.
  • Документ
    Підвищення ефективності функціонування логістичної системи на ТОВ «Омега-Автопоставка»
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Клименко, Олександр Олександрович
    За рахунок переміщення на вказану адресу складу та побудову нових розвізних маршрутів вдалося знизити витрати на паливо за рік на 180110,3 грн. Також за рахунок вибору стратегії поповнення запасів з фіксованим рівнем замовлення вдалося визначити гарантійний запас 29,6 грн., граничний рівень запасу 44 т, та максимальний бажаний запас 112,4 т що дозволить підвищити надійність функціонування логістичної системи доставки шин.
  • Документ
    Дослідження ефективності використання ABC-аналізу на прикладі підприємства ТОВ «ТЕМА МОДА ЮКРЕЙН»
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Акопян, Карен Акопович
    В роботі проведено ABC та ХYZ аналізи за допомогою яких визначено товари які користуються найбільшим попитом та мають найбільш стабільні продажі протягом року. Для нівелювання дефіциту товару на складі було визначено розмір страхового запасу. За рахунок цього зможе одержувати недоодержаний дохід в розмирі 1027822,83 грн. місяць. Розроблений графік поповнення запасів дозволив скороти кількість завезення вантажів на склад, що дозволило заощадити 72433,44 грн. рік.
  • Документ
    Розробка транспортної моделі громадського транспорту міста Черкаси. Частина 2. Розробка тролейбусної маршрутної системи міста
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Середа, Назарій Миколайович
    В даній роботі проаналізовано методи організації роботи систем міського пасажирського транспорту та сучасних програмних продуктів по транспортному плануванню міст, мегаполісів, областей. Проведено дослідження тролейбусної маршрутної мережі в місті Черкаси, надається за обраним критерієм оцінка ефективності її функціонування.
  • Документ
    Розробка моделі попиту на міські пасажирські перевезення міста Черкаси
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Желіба, Антон Володимирович
    В дипломній роботі було розглянуто методи формування потреб населення в пересуваннях та методи обстеження пасажиропотоків. Проаналізовано статистику потреб населення в пересуваннях в місті Черкаси. Розраховано місткості транспортних районів по відправленню та прибуттю. Проведено розрахунок матриці пасажирських кореспонденцій за рівноймовірною та гравітаційною моделями.
  • Документ
    Розробка транспортної моделі міста Черкаси. Частина 1. Моделювання автобусної маршрутної системи міста
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Буката, Владислав Максимович
    В роботі проводиться моделювання автобусної маршрутної мережі міста Черкаси із використанням сучасного програмного продукту по транспортному плануванню. Проводиться дослідження існуючого стану міських пасажирських перевезень в місті Черкаси, надається комплексна оцінка ефективності функціонування маршрутної мережі.
  • Документ
    Оптимізація структури рухомого складу при доставці гуманітарних товарів у м. Харків
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Распасенко, Родіон Валерійович
    В дипломній роботі було розглянуто підходи до вибору структури парку рухомого складу. Представлені способи та перспективи вирішення проблемних питань при організації доставки вантажів на розвізних маршрутах. Представлена методика формування раціональної структури парку рухомого складу при організації доставки вантажів на розвізних маршрутах у місті Харків. Проведено маршрутизацію для доставки гуманітарних товарів. Запропоновано заходи щодо оптимізації структури парку рухомого складу при доставці гуманітарних товарів.
  • Документ
    Підвищення ефективності доставки кондитерської продукції в м. Харків
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Лісовол, Кристина Артемівна
    У дипломній роботі розглядаються питання розробки раціональної системи доставки кондитерських виробів у торгівельні мережі магазинів «АТБ» і «Посад» Салтівського району міста Харкова. Для досягнення мети дипломної роботи розроблено методику формування раціональної системи розвізних маршрутів доставки кондитерських виробів у торгівельні мережі, основою якої є використання точних координат торгових точок магазинів «АТБ» і «Посад» у Салтівському районів міста Харкова, що сприяє скороченню непродуктивних пробігів автомобілів на маршрутах. В якості обмежень при формуванні системи розвізних маршрутів використано: кількість пунктів завезення та вантажність автомобіля. Для розробки системи розвізних маршрутів використано програмний продукт RAZV.BAS, основою алгоритму якого є метод Кларка-Райта. В результаті виконання дипломної роботи проведено економічну оцінку розробленої системи маршрутів доставки кондитерських виробів у торгівельні мережі магазинів «АТБ» і «Посад» Салтівського району міста Харкова, за рахунок введення нових маршрутів і використання раціональної марки автомобіля існує можливість отримання загального річного економічного ефекту в розмірі 141882,5 грн.
  • Документ
    Удосконалення транспортного обслуговування пасажирів у напрямку Куп'янськ-Ізюм
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Колкунов, Дмитро Олександрович
    В дипломній роботі було розглянуто сучасні тенденції та підходи до організації міжміських пасажирських перевезень. Проаналізовані характеристики району перевезень та маршрутної мережі на маршруті Куп'янськ-Ізюм. Наведені методика проведення аналізу пасажиропотоків на міжміському маршруті Куп'янськ-Ізюм та визначено техніко-експлуатаційні показники роботи автобусів на маршруті, що розглядався. Запропоновано заходи щодо удосконалення транспортного обслуговування пасажирів.
  • Документ
    Оцінка відповідності синтетичних матриць кореспонденцій реальним пересуванням міського населення. Частина 1. Дослідження матриць кореспонденцій, розрахованих за гравітаційною моделлю
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Меленівський, Дмитро Сергійович
    Однією із основних складових транспортної моделі міста є матриця пасажирських кореспонденцій. Для її визначення розроблено багато моделей, але матриці кореспонденцій, що отримуються згідно з ними, у переважній більшості випадків потребують калібрування. В дипломній роботі проводиться оцінка ступеню відповідності розрахованої за гравітаційною моделлю матриці кореспонденцій реальним пересуванням населення. Для цього порівнюються характеристики пересувань, що відтворюються двома матрицями – початково розрахованою матрицею та матрицею після її налаштування на фактичні пасажиропотоки на громадському транспорті м. Луцьк.
  • Документ
    Оцінка відповідності синтетичних матриць кореспонденцій реальним пересуванням міського населення. Частина 2. Дослідження матриць кореспонденцій, розрахованих за ентропійною моделлю
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Гуцал, Артур Сергійович
    Для прийняття якісних управлінських рішень щодо розвитку системи міського громадського транспорту розроблено багато рекомендацій, але ключову роль у оцінці ефекту від їх застосування відіграє наявність транспортної моделі міста з адекватною матрицею пасажирських кореспонденцій. Для її визначення розроблено багато моделей, але розрахункові матриці кореспонденцій все одно потребують калібрування. В дипломній роботі надається оцінка ступеню відповідності матриці кореспонденцій, розрахованої за ентропійною моделлю, реальним пересуванням населення громадським транспортом м. Луцьк.
  • Документ
    Оцінка впливу громадського транспорту міста Нікополь на довкілля
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Головатий, Андрій Андрійович
    Аналіз сучасного інструментарію моделювання транспортних систем громадського транспорту дозволив обрати програмний продукт Visum та розробити за його допомогою транспорту модель м. Нікополь. Дана модель дала можливість оцінити експлуатаційні показники функціонування громадського транспорту міста та отримати вихідні дані для оцінки його екологічного впливу на міське середовище. У поєднанні із відомими європейськими методиками до визначення загальних витрат палива та викидів шкідливих речовин із вихлопними газами це дозволило розрахувати орієнтовні добові витрати палива та викидів забрудників у атмосферне повітря міським громадським транспортом.
  • Документ
    Комплексний аналіз мережі громадського транспорту міста Нікополь
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Черкашин, Кирило Андрійович
    В дипломній роботі було розглянуто питання просторової та фінансової доступності громадського транспорту міста Нікополь, а також його мережеві характеристики. Задля вирішення поставлених задач проведений належний аналіз літературних та інтернет-джерел, побудована докладна модель транспортної та маршрутної мереж міста у програмному продукті VISUM, зібраний достатній обсяг інформації про роботу громадського транспорту, оцінена відповідність його мережі Державним будівельним нормам України.