2022

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Документ
    Небезпека транспортних засобів
    (ЧП Стариченко Л. А., 2022) Бажинов, О. В.; Кравцов, М. М.
    У монографії розглядаються проблеми визначення моменту виникнення небезпеки руху в різних дорожньо-транспортних ситуаціях та технічні небезпеки різних видів транспортних засобів: автомобіля, електро та гібридного транспорту. Розглянуто роботи дослідників з даної тематики й описані їх результати. У роботі наведена найбільш оптимальна методика із встановлення критеріїв джерела небезпеки і визначена реалізація функції забезпечення належного інформування учасників дорожнього руху, яка можлива шляхом внесення змін до технологічних процесів виготовлення, експлуатації, ремонту та правил дорожнього руху. Дані зміни рекомендують всім учасникам дорожнього руху вчитись правильно оцінювати обстановку, адекватно та своєчасно реагувати на її зміни, об'єктивно оцінювати дії учасників руху, ступінь відповідальності за порушення, також правільно діяти в екстремальних та надзвичайних ситуаціях. Автори описують ознаки виникнення небезпеки для руху, технічні несправності та їх причини, дії при виникненні пожеж, вибухів, гасінні вогню, евакуації пасажирів, вказують на істотні проблеми з небезпекою транспортних засобів. Монографія буде корисною науковцям, аспірантам, студентам, а також фахівцям та ентузіастам пов’язаних з проектуванням, експлуатацією і переобладнанням транспортних засобів.
  • Документ
    Об’ємні гідроприводи для машин технічного обслуговування аеродромів та літаків
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022) Аврунін, Г. А.; Кириченко, І. Г.; Пімонов, І. Г.; Резніков, О. О.; Шевченко, В. О.; Щербак, О. В.; Avrunin, Hryhoriy Avramovich; Kirichenko, Ihor Georgiyovych; Pimonov, Ihor Georgiyovych; Reznikov, Oleksandr Oleksandrovych; Shevchenko, Valery Oleksandrovych; Shcherbak, Oleg Vitaliyovych
    Представлені номенклатура і основні технічні характеристики машин для технічного обслуговування аеродромів та літаків. Розглянуті принципові схеми застосування об’ємних гідроприводів в тракторах та мобільних підйомниках з робочими платформами як базових для цієї галузі, зокрема застосуванняо б’ємних гідроприводів в трансмісіях, технологічному обладнанні та керуванні мобільними машинами. Приведені типорозмірні ряди аксіальнопоршневих та шестеренних гідромашин, гідророзподільників, гідростанцій та комплектних гідроприводів. Дана оцінка технічного рівня гідропристроїв. Особу увагу приділено розробкам вітчизняних підприємств. Монографія розрахована на фахівців з об’ємного гідропривода, аспірантів і студентів-магістрів.