Вібраційна діагностика машин, проектування, виготовлення, експлуатація : монографія

Вантажиться...
Thumbnail Image

Дата

2024

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Харківський національний автомобільно-дорожній університет

Анотація

У монографії узагальнено розвиток вібраційних методів для діагностики якості проектування, виробництва та експлуатації машин, включаючи трактори, автомобілі і тягові електродвигуни. Розглянуті основні характеристики вібраційних процесів у машинах, особливості машин як об’єктів вібрацій, параметри та властивості вібраційних сигналів, технічні засоби та методи вібраційної діагностики машин, нормування вібрації, методи проектування та забезпечення заданих рівнів вібрації, а також практичний досвід діагностики якості проектування, виробництва та експлуатації тракторів і тягових електродвигунів автомобілів. Монографія розрахована для студентів спеціальностей 274 Автомобільний транспорт, 133 Галузеве машинобудування та 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка, аспірантів, інженерів-конструкторів і технологів, які займаються питаннями проектування машин заданої надійності та ресурсу, а також їх діагностуванням.

Опис

Ключові слова

вібраційні методи, проектування, виробництво, експлуатація машин, діагностування, якість, електродвигун, вібраційна діагностика машинн

Бібліографічний опис

Мигаль, В. Д. Вібраційна діагностика машин, проектування, виготовлення, експлуатація : монографія / В. Д. Мигаль, Щ. В. Аргун ; Держ. біотехн. ун-т, Харків. нац. автомоб.-дор. ун-т. – Харків : Мачулін, 2024. – 441 с.

Зібрання