Бакалаврські роботи

Постійне посилання зібранняhttps://dspace.khadi.kharkov.ua/handle/123456789/3898

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 92
  • Документ
    Розвиток «soft skills» фахівців підприємства
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024) Дегтярьов, Микита Сергійович
    Удосконалено визначення економічної категорії «soft skills», відмінністю якого від існуючих є максимальне врахування визначальних його ознак, виділених на підставі ретельного аналізу існуючих дефініцій, як–от : сукупність різнобічних властивостей (якостей, рис, ознак, характеристик, вмінь, знань, навичок тощо) переважно соціальної спрямованості; придатність в більшості галузей та спеціальностей через власну універсальність; спричинюють ефективніше використовувати фахові (спеціалізовані, технічні) компетенції та досягати професійного прогресу. Удосконалено методичні та практичні положення оцінювання рівня прояву «soft skills» та їх розвитку, що ґрунтуються на застосуванні методу 360° і, на відміну від існуючих, передбачають розробку виразного інструментарію їх реалізації. Розроблено рекомендації з «soft skills» фахівців підприємства на основі оцінки рівня їх прояву, що передбачають вироблення індивідуальних планів розвитку «soft skills» фахівців.
  • Документ
    Підвищення ефективності використання трудового потенціалу підприємства
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024) Хворостян, Ярослав Сергійович
    Удосконалено дефініцію терміну «трудовий потенціал підприємства» як сукупність здібностей працівника (вроджених та набутих, наявних та потенційних), використовуваних у професійній діяльності та орієнтованих на розвиток підприємства та досягнення його мети. Головною його відмінністю від існуючих у нинішніх публікаціях наукових діячів є врахування спрямованості на досягнення стратегічних цілей та мети діяльності підприємства, а також орієнтація на розвиток персоналу і підприємства. Практичне значення результатів дослідження та їх впровадження у виробничий процес дозволить компаніям підвищити ефективність використання наявного трудового потенціалу та поліпшити роботу і менеджмент персоналу загалом (більш раціонально використовувати персонал, виявляти та розвивати здібності і навички провідних фахівців, формувати доцільні стратегії управління персоналом, знизити плинність, підвищити продуктивність праці тощо).
  • Документ
    Розробка кадрової політики підприємства
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024) Сафронов, Владислав Юрійович
    Удосконалено сутність терміну «кадрова політики підприємства», у якому, на відміну від розміщених у провідних публікаціях, повністю взяті до уваги та включені основні суттєві його характеристики, як от: сукупність (набір) принципів, методів, форм, критеріїв роботи з персоналом; напрямок роботи з кадрами; направленість на створення кваліфікованого і високопродуктивного згуртованого колективу; спрямованість на збереження, зміцнення і розвиток кадрового потенціалу; відповідність загальній стратегії. Кадровою політикою підприємства пропонується вважати сукупність принципів, правил, критеріїв та методів роботи з персоналом, що визначають основні напрями роботи з кадрами, спрямовані на створення компетентного згуртованого колективу, а також збереження, зміцнення і розвиток кадрового потенціалу відповідно до корпоративної або бізнес-стратегії підприємства.
  • Документ
    Розробка стратегії розвитку персоналу
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024) Попович, Єлизавета Сергіївна
    Удосконалено визначення терміну «стратегія розвитку персоналу», що, на відміну від існуючих, базуєтьсяся на дефініціях його утворюючих (опорних) термінів, зокрема : «стратегія управління персоналом» та «розвиток персоналу». Термін «стратегія розвитку персоналу» розкривається як деталізована стратегія управління персоналом, що конкретизує дії, програми та рішення стосовно саме цієї функції управління, розглядаючи процеси підготовки працівників, кар’єрного росту, планування резерву керівників тощо.
  • Документ
    Оцінка компетенцій працівників
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024) Гура, Карина Валеріївна
    Удосконалено підхід до формування моделі компетенцій працівників різних категорій (посад), що, на відміну від існуючих, в повному обсязі охоплюють всю множину необхідних компетенцій, різнобічно їх характеризують та слугують підґрунтям для вироблення методичних рекомендацій і відповідного інструментарію їх практичного застосування. На підставі критичного аналізу існуючих здобутків побудовано у загальному вигляді модель компетенцій працівників робітничих посад і спеціалістів (3 складники) та модель компетенцій працівників керівних посад (4 складники); методичні та практичні положення оцінки компетенцій працівників на базі методу Асессмент-центр шляхом вироблення чіткого інструментарію його реалізації, відмінністю яких є використання в якості основи розроблених моделей компетенцій працівників окремих категорій. Розроблено рекомендації з удосконалення компетенцій працівників на основі їх оцінки, що передбачають вироблення індивідуальних планів розвитку компетенцій працівників.
  • Документ
    Стейкхолдерський підхід в управлінні підприємствами
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024) Молчанова, Ганна Геннадіївна
    У кваліфікаційній роботі розглянуті питання, пов’язані зі змінами в управлінні підприємницької структури, які пов’язані зі стейкхолдерським підходом. Ці зміни потребують переналаштування персоналу підприємницької структури на підвищення ролі довіри у взаємодії зі стейкхолдерами. Розглянутий механізм управління взаємовідносинами зі стейкхолдерами, а також розроблена карта стейкхолдерів підприємства. Для підвищення ефективності управлінської діяльності на основі стейкхолдерського підходу запропоновано впровадження маркетингу стейкхолдерів, а також розроблений алгоритм розвитку потенціалу підприємницької структури в контексті багатоцільових інтересів стейкхолдерів. Практична значимість кваліфікаційної роботи полягає у наданні підприємствам, організаціям рекомендацій щодо впровадження стейкхолдерського підходу в управлінні та маркетингу.
  • Документ
    Управління поведінкою споживачів в умовах діджиталізації
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024) Крикуненко, Олег Романович
    В кваліфікаційній роботі визначено сутність та вплив діджиталізації на поведінку споживачів, розширено уявлення про фактори, що впливають на споживацьку поведінку у цифрову епоху. Вдосконалено поняття «поведінка споживача», інтегрувавши в нього аспекти цифрових технологій, соціальної відповідальності, екологічної стійкості та персоналізованого споживання. Розроблено алгоритм управління поведінкою споживачів в умовах діджиталізації, що базується на комплексному використанні цифрових каналів комунікації. Оцінено вплив впровадження цифрових технологій на діяльність ТОВ «Преіз» і розроблено рекомендації для підвищення ефективності обслуговування клієнтів за допомогою чат-ботів. Проведено техніко-економічну оцінку розроблених рекомендацій, демонструючи їхній потенціал у покращенні взаємодії з клієнтами.
  • Документ
    Конкурентоспроможність логістичних підприємств в умовах діджитал середовища та BANI світу
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024) Цюра, Евгенія Олександрівна
    У кваліфікаційній роботі досліджено питання, що стосуються змін в управлінні конкурентоспроможністю підприємства ТОВ «Нова Пошта», в умовах BANI світу та діджитал середовища. Проаналізовано фактори, які впливають на конкурентоспроможність та розвиток міжнародного маркетингу логістичного підприємства. Для підвищення конкурентоспроможності логістичного підприємства «ТОВ Нова Пошта» в умовах BANI світу та діджитал середовища запропоновано методичний підхід до застосування міжнародного маркетингу. Остання включає не співпрацю з зарубіжними логістичними компаніями та застосування цифрових технологій.
  • Документ
    Формування та реалізація стратегій якості в АТП
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024) Конотоп, Кирило Олексійович
    Наукова новизна одержаних результатів полягає в тому, що в роботі вироблено методичні підходи до формування стратегії якості автомобільного транспорту, а саме: визначено поняття «стратегія якості» як план довготривалого підвищення та утримання рівня якості в належному стані; запропоновано модель формування стратегій якості з врахуванням концепцій всезагального управління якістю та сталого розвитку. Практичне значення одержаних результатів полягає в тому, що вони можуть бути використані підприємствами автомобільної галузі для оцінювання рівня якості процесів на АТП та вибору стратегії, орієнтованої на підвищення рівня якості.
  • Документ
    Підвищення ефективності менеджменту підприємства
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024) Носик, Єгор Ігорович
    В кваліфікаційній роботі проаналізовано умови роботи підприємств автомобільного транспорту, що дало змогу краще побачити проблеми, які заважають наданню якісних послуг. Запропоновано заходи щодо підвищення ефективності менеджменту підприємства, а саме дана оцінка лояльності / результативності менеджерів до підприємства та підприємства до менеджерів, що дало змогу обрати стратегія для подальшої ефективної співпраці. Також був проведений перерозподіл ролей менеджерів підприємства, що дозволило ефективно перерозподілити завантаженість серед менеджерів. Після проведення оцінки, виділені основні недоліки в ефективності менеджменту підприємства.
  • Документ
    Формування ефективної моделі управління персоналом підприємства
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024) Нгуєн, Чонг Хунг
    В кваліфікаційній роботі проаналізовано умови роботи підприємств автомобільного транспорту, що дало змогу краще побачити проблеми, які заважають наданню якісних послуг. Запропоновано заходи щодо впровадження ефективної моделі управління персоналом підприємства, а саме: - визначені складові моделі управління персоналом підприємства, принципи і методи ефективного управління персоналом; - проведений аналіз складу і структури персоналу підприємства та аналіз продуктивності праці. На основі проведених досліджень було розроблено рекомендації щодо впровадження ефективної моделі управління персоналом підприємства.
  • Документ
    Розробка системи управління конфліктами на підприємстві
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024) Закіпна, Антоніна Олександрівна
    У роботі було досліджено поняття та основні види конфліктів на підприємствах, вивчено методи їх управління та оцінено існуючу систему управління конфліктами на прикладі ТОВ «Преіз». Визначено основні характеристики, види та прояви конфліктів, з'ясовано рівень конфліктологічної компетентності працівників і розроблено програму їх розвитку. Запропоновано нові підходи до управління конфліктами, засновані на сучасних методологіях та інноваційних стратегіях, які сприяють ефективнішому вирішенню конфліктів, зниженню їх негативного впливу на діяльність підприємства.
  • Документ
    Управління логістичними витратами підприємства
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024) Задніпровський, Павло Володимирович
    В кваліфікаційній роботі проаналізовано умови роботи підприємств автомобільного транспорту, що дало змогу краще побачити проблеми, які підвищують логістичні витрати підприємства. Запропоновано заходи щодо оптимізації логістичних витрат, та було проведено аналіз логістичних витрат, що дало змогу обрати стратегію для подальшої їх оптимізації. Також була проведена оцінка ефективності управління логістичними витратами на підприємстві. Після проведення оцінки, виділені основні недоліки в управлінні логістичними витратами.
  • Документ
    Підвищення ефективності діяльності підприємства
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024) Галоєв, Олександр Олександрович
    В кваліфікаційній роботі проаналізовано умови роботи підприємств автомобільного транспорту, що дало змогу краще побачити проблеми, які заважають наданню якісних послуг. Запропоновано заходи щодо підвищення ефективності діяльності підприємства, а саме: - проаналізовані підходи до визначення понять «ефективність» та «ефективність діяльності»; - визначені шляхи підвищення ефективності діяльності підприємства; - проведений аналіз доходів і прибутку підприємства. На основі проведених досліджень було розроблено рекомендації щодо впровадження аутсорсингу на підприємстві, а також біла проведена техніко-економічна оцінка запропонованих рекомендацій.
  • Документ
    Управління ефективністю перевезення вантажів
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024) Тимченко, Владислав В’ячеславович
    В кваліфікаційній роботі проаналізовано умови роботи підприємств автомобільного транспорту, що дало змогу краще побачити проблеми, які заважають ефективно перевозити вантажі. Було проведено аналіз обсягу та нерівномірності перевезень і впливу техніко-експлуатаційних показників на обсяг перевезень, що дало змогу обрати стратегію для подальшого підвищення ефективності перевезення вантажів. Також був запропонований до впровадження комплекс «BAS Управління автотранспортом Стандарт», який зможе автоматизувати практично всі процеси, які пов’язані із перевезенням вантажів. Після проведення оцінки, виділені основні недоліки в ефективності перевезення вантажів
  • Документ
    Підвищення продуктивності праці персоналу АТП
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024) Здихальський, Володимир Андрійович
    В кваліфікаційній роботі проведено дослідження основних шляхів підвищення продуктивності праці персоналу АТП. Систематизовано шляхи підвищення продуктивності персоналу за категоріями персоналу АТП. Розглянуто та проаналізовано основні показники функціонування підприємства. Проведено аналіз персоналу підприємства та ефективності його використання. Розроблено анкету та проведено анкетування працівників підприємства з метою оцінювання існуючої системи мотивації на підприємстві. Запропоновано та обґрунтовано конкретні практичні рекомендації щодо вдосконалення системи мотивації персоналу підприємства, спрямовані на посилення ролі організаційно-адміністративних методів управління, поліпшення соціальної політики підприємства, застосування соціально-психологічних методів стимулювання.
  • Документ
    Управління сталим розвитком підприємства
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024) Запорожець, Альбіна Дмитрівна
    В кваліфікаційній роботі проведено дослідження сутності сталого розвитку підприємства. Розглянуто механізм управління сталим розвитком підприємства. Проаналізовано основні показники діяльності підприємства та його внутрішнього середовища, досліджено зовнішнє середовище функціонування підприємства, визначено основні напрямки розвитку підприємства. Запропоновано практичні рекомендації щодо впровадження системи GPS-моніторингу, яка дозволить здійснювати моніторинг роботи автомобілів в реальному часі, обґрунтовано її доцільність та ефективність.
  • Документ
    Вплив конкурентного середовища на економічну діяльність автотранспортного підприємства
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024) Загоруйко, Володимир Сергійович
    Задачі, які поставлені в роботі: розглянути конкурентоспроможність підприємства як економічну категорію; дослідити конкурентні переваги як ціль наступальної стратегії; охарактеризувати діяльність компанії ТОВ "Краб"; проаналізувати економічні показники підприємства; розробити заходи щодо підвищення конкурентоспроможності транспортної компанії ТОВ "Краб" на ринку. Для усунення виявлених проблем ТОВ "Краб" і підвищення конкурентоспроможності компанії було розроблено заходи інноваційного характеру, що дадуть змогу компанії "Краб" не тільки утримувати свої лідерські позиції, а й, завдяки їхній інноваційній спрямованості, відповідатимуть сучасним вимогам ринкової економіки. Ці заходи характерні як для цієї транспортної компанії, так і для інших компаній галузі і можуть бути практично застосовні ними.
  • Документ
    Особливості управління логістичними процесами на транспортному підприємстві
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024) Власов, Богдан Олександрович
    Правильно управляти логістичними процесами компанії також дадуть змогу нові напрями. Зокрема, було запропоновано: 1) Вдосконалення складської логістики – за допомогою впровадження роботизації на складах; 2) Вдосконалення транспортної логістики – за допомогою впровадження безпілотної доставки вантажів за допомогою вантажних дронів.
  • Документ
    Удосконалення оцінювання бізнес-процесів АТП
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024) Вітнов, Максим Вадимович
    В кваліфікаційній роботі набуло подальшого вивчення сутності та змісту поняття "бізнес-процес", визначені основні напрямки удосконалення оцінювання бізнес-процесів, зроблена характеристика роботи підприємства, проведена оцінка і аналіз бізнес-процесів організації, розроблені рекомендації щодо проведення реінжинірінгу бізнес-процесів на підприємстві та проведено оцінювання реінжинірингу бізнес-процесів. Наукова новизна одержаних результатів полягає в наступному. Удосконалено рекомендації щодо проведення реінжинірінгу бізнеспроцесів на підприємстві. Дістало подальшого розвитку: оцінювання бізнес-процесів АТП.