Бакалаврські роботи

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 181
  • Документ
    Модернізація механізму підйому мостового крану вантажопідйомністю 16 т
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Бачура, Максим Миколайович
    У дипломній роботі розглядається процес проектування мостового крана вантажопідйомністю 16т. Проаналізовано конструктивні особливості мостових кранів і умов їх роботи. При розрахунку механізму підйому ми прийняли замість редуктора Ц2-650, який стоїть на базовому крані редуктор Ц2-300 з передаточним числом 12,41, який передає потужність 29,5 кВт. При цьому ми економимо у вазі редукторів 954 кГ Проведено розрахунки механізмів підйому і пересування мостового крана. В розділі з економіки проведені розрахунки капітальних і експлуатаційних витрат. Обчислено економічний ефект від економії покупних виробів, який склав 12540 грн. Розроблено заходи з охорони праці при роботі мостового крана в надзвичайних ситуаціях.
  • Документ
    Підвищення експлуатаційних властивостей козлового крану вантажопідйомністю 12,5 т
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Коваль, Станіслав Сергійович
    У дипломній роботі розглядається процес проектування козлового крана вантажністю 12,5. Проаналізовано конструктивні особливості козлових кранів і умови їх експлуатації. В розрахунковій частині проведено модернізацію рами вантажного візка. Проведена модернізація дозволила отримати значну економію у металоємності козлового крана. В розділі з економіки проведені розрахунки капітальних і експлуатаційних витрат. Обчислено економічний ефект від економії матеріалів виробів, який склав 14000 грн. Розроблено заходи з охорони праці при роботі козлового крана в надзвичайних ситуаціях.
  • Документ
    Підвищення експлуатаційних властивостей баштового крану вантажопідйомністю 10 т
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Щвед, Олександр Олександрович
    У дипломній роботі розглядається проектування баштового крана вантажопідйомністю 10 т. Проаналізовано конструктивні особливості баштових кранів і умови їх роботи. В дипломному проекті були виконані розрахунки механізмів підйому, пересування і повороту крана. При розрахунку механізму підйому крана було проведено модернізацію канатного барабана. При цьому було застосовано методику розрахунку барабана по уточненій методиці Н.М.Фідровської. Товщина обичайки барабана зменшена на 12мм, при цьому міцність і стійкість барабана забезпечена. Це дало змогу зменшити вагу барабана на 282кг. На крані встановлено дві підйомні лебідки: вантажна і стрілова. Тому загальна вага крана зменшилась на 564 кГ. В розділі з економіки проведені розрахунки капітальних і експлуатаційних витрат. Обчислено економічний ефект від впровадження барабана зменшеної маси. Розроблено заходи з охорони праці і навколишнього середовища.
  • Документ
    Проектування баштового крану КБ-100.3
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Абділазізов, Саіфіддін
    У дипломній роботі розглядається проектування баштового крану КБ-100.3. Проаналізовано конструктивні особливості баштових кранів і умови їх експлуатації. В дипломному проекті були виконані розрахунки механізмів підйому, пересування і повороту крана., а також механізму зміни вильоту стріли. При розрахунку механізму зміни вильоту стріли було проведено модернізацію На підставі цієї модернізації ми заощаджуємо на електроенергії (3.5кВт) і масі (260.5 кг) яку ми можемо пустити на подовження стріли на 2м. За рахунок із заощаджуваної ваги ми продовжуємо стрілу на 2м.Також нове обладнання виходить на багато дешевше ніж на базовому крані. В розділі з економіки проведені розрахунки капітальних і експлуатаційних витрат. Обчислено економічний ефект від впровадження модернізація механізма зміни вильоту стріли. Розроблено заходи з охорони праці і навколишнього середовища.
  • Документ
    Модернізація механізму підйому мостового крану вантажопідйомністю 32 т
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Оленченко, Євгенія Валеріївна
    У дипломній роботі розглядається проектування мостового крана вантажопідйомністю 32 т. Проаналізовано конструктивні особливості мостових кранів. Проведені розрахунки механізмів підйому іпересування вантажного візка і мосту крана. При розрахунку механізму підйому крана застосовано методику розрахунку канату по строку служби проф.. Ковальського Б.С. Діаметр канатного блока збільшений з 500мм до 560мм. При цьому довговічність канату зростає на 20;. Проведено розрахунки механізмів пересування вантажного візка і мостового крана. Обчислено економічний ефект від впровадження барабана зменшеної маси. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях.
  • Документ
    Проектування мостового крана КМ-50
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Андріянов, Дмитро Олексійович
    У дипломній роботі розглядається проектування мостового крана КМ-50. Проаналізовано конструктивні особливості мостових кранів і умови їх експлуатації. На базовому крані були встановлені циліндричні ходові колеса. Для зменшення зносу реборд ми встановлюємо на проектованому крані ходові колеса з конічним профілем, що дає значну економію на вартості ремонтів. На підставі цієї модернізації ми заощаджуємо на електроенергії (3.5квт), масі (480 кг) і в габаритних розмірах. Також швидкість пересування крана збільшилася до 90 м/хв, що істотно зменшує робочий цикл крана. В розділі з економіки було проведено розрахунок капітальних і експлуатаційних витрат для виготовлення і експлуатації мостового крана. Запроваджена модернізація дала змогу отримати економічний ефект в розмірі 340311грн. Розроблено заходи з охорони праці при роботі мостового крана в надзвичайних ситуаціях.
  • Документ
    Модернізація мостового крану вантажопідйомністю 32 т
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Олійнік, Микола Сергійович
    У дипломній роботі розглядається проектування мостового крана вантажопідйомністю 32 т. Проаналізовано конструктивні елементи мостових кранів, проведено розрахунки механізмів підйому вантажу і пересування вантажного візка і крана. При розрахунку механізму пересування мостового крана для підвищення продуктивності роботи збільшена швидкість крана. Це дало змогу зробити більш простим привод механізму пересування, застосовуючи тільки один редуктор. Проведено розрахунки механізмів підйому і пересування мостового крана. В розділі з економіки проведені розрахунки капітальних і експлуатаційних витрат. Обчислено економічний ефект від економії покупних виробів. Розроблено заходи з охорони праці при роботі мостового крана в надзвичайних ситуаціях.
  • Документ
    Модернізація механізму пересувкання мостового крану вантажопідйомністю 16 т
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Мальований, Ілля Вадимович
    У дипломній роботі розглядається процес модернізації мостового крана вантажопідйомністю 16 т. Проаналізовано конструктивні особливості мостових кранів і методи їх експлуатації. Нами була проведена модернізація механізму пересування, а саме вибраний оптимальний тип кінцевого упора фрикційно-гравітаційного гальмування . Тупиковий упор при цьому має значно менші габарити, відкіт же становить усього 0,5 м. Таке скорочення габаритів упору й відкоту крана стало можливим через застосування фрикційного методу гальмування, при якому частина кінетичної енергії затрачається на тертя в опорі й на подолання опору при наїзді на профільований упор. Зменшенню габаритів сприяє також розрив контакту приводних коліс із рейкою, тому що підйом крана виробляється з боку приводних коліс. При цьому кран опирається на профільований упор додатковими опорами. В розділі з економіки було проведено розрахунки капітальних і експлуатаційних витрат, а також економічного ефекту від проведеної модернізації. Він складає 55743грн на рік.
  • Документ
    Розробка бази механізації на 70 одиниць дорожньої техніки в Харківській області
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Доценко, Владислав Костянтинович
    Об’єкт проектування – база механізації для технічного обслуговування і ремонту будівельної і дорожньої техніки Мета проекту – підвищення ефективності роботи підприємства по технічному обслуговування і ремонту машин, за рахунок впровадження найбільш ефективних методів впливу на машини. У даному дипломному проекті розраховується підприємство для технічного обслуговування БДМ, в ремонтній майстерні. Виконані основні розрахунки: трудомісткість виконуваних робіт по технічному обслуговуванні та ремонту БДМ та інш. Розглянуто питання охорони праці та безпеки при НС при експлуатації МТО. Розраховано собівартість машино-години роботи машини.
  • Документ
    Удосконалення навантажувального робочого обладнання на тракторі Т.К. 1.4т 4
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Калашник, Євген Михайлович
    Об’єкт проектування є навантажувач на базі трактора CASE тягового класу 1,4 т для виконання навантаження і транспортування, виконання землерийних робіт в будівництві і комунальному господарстві. Мета визначити технологічні конструктивні можливі рішення по проектуванню навантажувального обладнання. У дипломному проекті на тему «Удосконалення навантажувального робочого обладнання на тракторі т.к. 1.4т», проаналізовані передумови проектування машини такого типу. Виявлено необхідність розробки такої машини та обладнання. У розрахунковій частині проведений розрахунок основних параметрів навантажувача. Проведений розрахунок гідрообладнання керування робочим обладнанням. Розроблено заходи щодо охорони праці. Розраховано економічний ефект від впровадження розробленого навантажувача на база трактора тягового класу 1,4 тони.
  • Документ
    Модернізація бази механізації для обслуговування комунальних машин
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Москальов, Віталій Віталійович
    Головна мета роботи – модернізація бази механізації по обслуговуванню і ремонту комунальних машин. У дипломній роботі запропонована новий проект бази механізації та ремонтного підрозділу. В роботі розглянуті питання пов’язані з розрахунками трудоємності, річного фонду роботи машин та складського господарства. Визначенні параметри енергозабезпечення підприємства. За допомогою техніко-економічне обґрунтування інженерних рішень була визначена вартість обслуговування і ремонту комунальної машини. В розділі охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях запропоновані організаційні заходи з охорони праці при проведенні та ремонту комунальних машин.
  • Документ
    Модернізація машини для технічного обслуговування в польових умовах на базі автомобіля FOTON з колісною формулою 4х4
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Нейваненко, Михайло Олександрович
    Об’єкт проектування – машина для технічного обслуговування на базі автомобіля Foton BС5063АZYS з кран - стрілою вантажопідйомністю 3 т. Мета проекту – підвищення ефективності роботи машина для технічного обслуговування за рахунок впровадження найбільш ефективного кунгу та збільшеної вантажопідйомністю кран - стріли . У даному дипломному проекті розраховується машина для технічного обслуговування БДМ, в польових умовах, на базі автомобіля Foton BС5063АZYS. Виконані основні розрахунки: трудомісткість виконуваних робіт; кран – стріли; тягової лебідки та інш. Розглянуто питання охорони праці та безпеки при НС при експлуатації МТО. Розраховано собівартість машино-години роботи машини.
  • Документ
    Модернізація робочого обладнання КДМ для літнього утримання автомобільних доріг
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Домокош, Євгеній Володимирович
    Об’єкт проектування є вакуумно - прибиральна машина, спроектована на спеціальному шасі автомобіля FOTON. Розроблювальна техніка, являється машина для утримання міських автомобільних доріг, перехідних доріг, майданчиків з асфальтобетонним та цементобетонним покриттям. Мета визначити технологічні конструктивні можливі рішення по проектуванню машин для обслуговування міських автомобільних доріг. У дипломному проекті на тему: «Модернізація робочого обладнання КДМ для літнього утримання автомобільних доріг», проаналізовані передумови створення комунальної машини для утримання автомобільних доріг. Виявлено необхідність розробки такої машини. У розрахунковій частині проведений розрахунок основних параметрів вакуумного, щіткового і транспортувального обладнання розроблювальної машини. Розроблено заходи щодо охорони праці. Розраховано економічний ефект від впровадження розробленої машин.
  • Документ
    Проектування мостового крану вантажопідйомністю 20 т для вантажно-розвантажувальних робіт
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Літун, Анастасія Михайлівна
    Об’єкт дослідження – мостовий кран вантажопідйомністю 20 т. для вантажно-розвантажувальних робіт. Мета роботи – проектування мостового крану вантажопідйомністю 20 т. для вантажно-розвантажувальних робіт. Метод дослідження – аналітично-графічний. У дипломному проекті виконано: розрахунок процесу гальмування механізму підйому мостового крана; розрахунки основних механізмів і металоконструкцій крана; розроблено технологічний процес виготовлення деталі. Розглянуто питання охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях при експлуатації крану.
  • Документ
    Проектування мостового спеціального крану вантажопідйомністю 20/5 т для машинобудівного підприємства.
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Козуб, Владислав Русланович
    Об’єкт дослідження – мостовий спеціальний кран вантажопідйомністю 20/5 т Мета роботи – проектування мостового спеціального крану вантажопідйомністю 20/5 т. для машинобудівного підприємства. Метод дослідження – аналітично-графічний. У дипломному проекті виконано: дослідження процеса наїзду мостового крана на буферні пристрої. Виконано розрахунки основних механізмів і металоконструкцій крана; розроблено технологічний процес складання гальма. Розраховано економічний ефект від використання цього крану. Розглянуто питання охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях при експлуатації крану.
  • Документ
    Модернізація пневмоколісного крану КС-4361 вантажопідйомністю 16 т
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Заярний, Данило Юрійович
    Об’єкт дослідження – пневмоколісний кран КС-4361 в/п 16 т. Мета роботи – проектування пневмоколісного крану КС-4361 вантажопідйомністю 16 т. Метод дослідження – аналітично-графічний. У дипломному проекті була зроблена модернізація відомого пневмоколісного крана КС-4361 з метою підвищення його продуктивності. Були виконані розрахунки основних механізмів крану, зроблена заміна шасі, зроблена модернізація стріли, виконані розрахунки крану на стійкість. В технологічній частині було розроблено технологічний процес механічної обробки канатного блоку. Також були розроблені заходи з охорони праці та виконані необхідні техніко-економічні розрахунки за результатами модернізації.
  • Документ
    Мобільний підйомник на базі гусеничної машини ТТ 4М
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Толмач, Роман Леонідович
    Метою проекту є модернізація автогідропідйомника на базі універсального гусеничного шасі ТТ4 М. У дипломному проект були розглянуті питання розрахунку параметрів основ-них виконавчих механізмів автогідропідйомника, таких як: механізм телескопічної стріли, стрілопідйомний механізм та механізм повороту платформи. Крім того було виконано розрахунок гідроприводу автогідропідйомника, та вибрані його основні елементи. Значну увагу у дипломному проекті присвячено розрахунку на міцність телескопічної стріли автогідропідйомника. Розглянуто питання розрахунку автогідропідйомника на стійкість.
  • Документ
    Проектування магнітного полукозлового крану вантажопідйомністю 40 т для укладання слябів в вагони
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Балаклицький, Дмитро Сергійович
    Об’єкт дослідження – полукозловий магнітний кран в/п 40 т. Мета роботи – проектування полукозлового магнітного крану в/п 40 т. Метод дослідження – аналітично-графічний. В даному дипломному проекті розраховані механізм підйому і механізми пересування візка, визначені основні геометричні розміри металоконструкції, та виконано проектування головної балки, зроблено розрахунок механізму пересування крана. Розроблені заходи з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. Виконано техніко-економічне обгрунтування від впровадження заходів щодо підвищення експлуатаційної надійності.
  • Документ
    Проектування конструкції мостового крану в/п 3,2 т для виконання вантажно-розвантажувальних робіт
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Мазулін, Владислав Вадимович
    Об’єкт дослідження – мостовий двобалковий кран в/п 3,2 т. Мета роботи – проектування мостового крану в/п 3,2 т. Метод дослідження – аналітично-графічний. В даному дипломному проекті розраховані механізм підйому і механізми пересування візка, визначені основні геометричні розміри металоконструкції, та виконано проектування головної балки, зроблено розрахунок механізму пересування крана. Розроблені заходи з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. Виконано техніко-економічне обгрунтування від впровадження заходів щодо підвищення експлуатаційної надійності.
  • Документ
    Проектування конструкції мостового крану в/п 32 т
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Куряной, Данило Олександрович
    Об’єкт дослідження – мостовий контейнерний кран в/п 32 т. Мета роботи – проектування мостового контейнерного крану в/п 32 т. Метод дослідження – аналітично-графічний. В даному дипломному проекті розраховані механізм підйому і механізми пересування візка, визначені основні геометричні розміри металоконструкції, та виконано проектування головної балки, зроблено розрахунок механізму пересування крана. Розроблені заходи з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. Виконано техніко-економічне обгрунтування від впровадження заходів щодо підвищення експлуатаційної надійності.