Магістерські роботи

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 177
  • Документ
    Проєктування підходів до мосту при реконструкції мостового переходу через річку Західний Буг, розташованого в м. Сокаль на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення О141602 Сокаль - Стоянів на км 1+693 Сокальського району Львівської області
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024-01) Півник, Руслан Станіславович
    В результаті розробки дипломної роботи виконано: аналіз характеристики району проектування; аналіз умов проектування; аналіз систем автоматизованого проектування; проектування плану траси; проектування повздовжнього профілю; проектування земляного полотна; проектування конструкцій дорожнього одягу; розробка заходів по організації дорожнього руху.
  • Документ
    Підвищення безпеки руху на автомобільній дорозі державного значення Н-01 Київ – Знам’янка на ділянці км 80+950 – км 90+600
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Романович, Дмитро Сергійович
    В результаті розробки дипломної роботи виконано: – аналіз та характеристика району проектування ділянки дороги; – аналіз впливу дорожніх умов на безпеку руху на дорозі; – проектування ремонтних заходів, спрямованих на підвищення безпеки руху; – аналіз показників аварійності та безпеки руху; – аналіз заходів з підвищення безпеки руху; – розробку заходів з організації дорожнього руху; – проектування світлофорного регулювання; – проектування підсилення та поширення конструкції дорожнього одягу; – oцінку впливів на навколишне середовище.
  • Документ
    Проєкт капітального ремонту автомобільної дороги Н-07 Київ – Суми – Юнаківка на ділянці км 148+100 – км 150+000 із залученням геоінформаційної системи Google Earth та аналізом цифрової моделі рельєфу
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Артюх, Карина Юріївна
    В роботі проведено аналіз нормативної документації щодо капітального ремонту автомобільної дороги та надано характеристику автодороги Н-07 Київ – Суми – Юнаківка. Також була досліджена інформація про цифрові моделі рельєфу (ЦМР) та залучена геоінформаційна система Google Earth для аналізу ЦМР. Розроблено план траси, земляне полотно, дорожній одяг, штучні споруди. Також розглянута інфраструктура та безпека дорожнього руху, техніка безпеки та заходи охорони навколишнього середовища.
  • Документ
    Геодезична складова розробки проектів відведення земельної ділянки
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Вініченко, Лариса Романівна
    Використання сучасних геодезичних приладів та геодезичного програмного забезпечення, виконання кадастрових знімальних робіт при формуванні земельної ділянки у Державному земельному кадастрі дає гарні результати. Під час проведення землевпороядних та геодезичних робіт при створення проектів із землеустрою щодо відведення земельної ділянки виникає необхідність застосування сучасних геодезичних вимірних систем для отримання високої якості і гарних результатів. Використання технічного та технологічного забезпечення при веденні кадастрових робіт та створенні проектів із землеустрою щодо відведення земельних ділянок для формування в Державному земельному кадастрі дає ряд переваг, які суттєво спрощують виконувані задачі у Державному земельному кадастрі. Застосування сучасного геодезичного забезпечення та геоінформаційних систем для розробки проекту із землеустрою щодо формування земельної ділянки у Держгеокадастрі дозволяє здійснити геодезичні знімання з високою точністю і побудовати цифрові картографічні матеріали на земельну ділянку громадяни для отримання її у власність. Застосування геоінформаційних систем дозволяють унесення до бази даних Державного земельного кадастру інформації про межі сформованої земельної ділянки.
  • Документ
    Геодезичне забезпечення капітального ремонту мосту на км 4+400 автомобільної дороги загального користування місцевого значення О120803 Родниківка (межа районів) – Оситняжка – вихід на а/д Н-14 в с. Оситняжка Кропивницького району Кіровоградської області
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Стьожка, Віталій Володимирович
    Автомобільні дороги є важливими логістичними шляхами, що поєднують великі та маленькі населені пункти як в межах нашої держави, так і за її межами. Мости є елементами автомобільних доріг, які дозволяють переїхати такі перешкоди як яружно-балкові системи, річки тощо. Від якості доріг так і їх складових частин – автомобільних мостів багато в чому залежить своєчасність доставки товарів на замовлення торгових компаній, кур'єрських служб, промислових підприємств. Щоб нові автомагістралі витримували максимальне транспортне навантаження та тривалий час обходилися без ремонту, необхідно скласти проєкт капітального ремонту та якісно реалізувати кожен його етап. В результаті розробки дипломної роботи: зібрано загальні відомості про об’єкт дослідження, надана фізико-географічна характеристика місцевості за місцем розташування об’єкту, визначені технічні вимоги до проведення інженерно-геодезичних вишукувань, досліджено питання топографо-геодезичної вивченості території, виконана топографічна зйомка, проведені камеральні роботи, надано проєктні рішення щодо проведення капітального ремонту мосту автомобільної дороги загального користування місцевого значення О120803 Родниківка (межа районів) – Оситняжка – вихід на а/д Н-14 в с. Оситняжка Кропивницького району Кіровоградської області.
  • Документ
    Геодезичні вимірні системи та ГІС-технології у формуванні земельної ділянки
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Аліярова, Анастасія Вадимівна
    Застосування сучасних геодезичних вимірних систем для формування земельної ділянки у Держгеокадастрі мають велике значення. На підставі виконаних геодезичних знімань, комп’ютерної обробки результатів геодезичних вимірів розробляють проекти із землеустрою для формування земельної ділянки для надання у власність або користування. Розробка проекту із землеустрою здійснюється за допомогою застосування геоінформаційних систем та комп’ютерного програмного забезпечення. Необхідність застосування сучасних геодезичних вимірних систем і опрацюванню результатів геодезичних вимірів в програмному забезпеченні дає можливість побудови цифрових картографічних та текстових матеріалів. Шляхом застосування програмного забезпечення Digitals було побудовано земельну ділянку для надання у власність громадянину для ведення особистого селянського господарства. Остаточним результатом формування земельної ділянки в Держгеокадастрі було отримання Витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку.
  • Документ
    ГІС-технології у картографуванні населених пунктів
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Скиданенко, Микола Сергійович
    Використання геодезичних вимірних систем для здійснення геодезичного знімання для визначення кожної поворотної точки земель сільськогосподарського підприємства Визначення програмних засобів з обробки результатів геодезичних вимірювань та побудова цифрового картографічного матеріалу для подальшого застосування в проектуванні та створенні відповідних креслень у цифровому вигляді. Програмні засоби для створенні цифрових планів. Методи дослідження – геодезичні вимірні системи, програмні засоби , ГІС-технологій комп’ютерна обробка отриманих геодезичним зніманням Застосування сучасних геодезичних вимірних систем і геодезичного програмного забезпечення дає у сучасному геодезичному виробництві нові горизонти і нові можливості.
  • Документ
    ГІС-технології у картографуванні населених пунктів
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Мірошніченко, Віталій Володимирович
    Використання сучасних ГІС-технологій для побудови цифрових картографічної продукції, яка входить до складу містобудівної документації на територію населеного пункту для його розширення дає колосальні результати. Під час проведення геодезичних знімальних робіт для розробки містобудівної документації на територію с.Андріївка Красноградського району Харківської області були використані новітні геодезичні вимірні системи та сучасне програмне забезпечення для обробки результатів та побудови цифрових картографічних матеріалів із застосуванням умовних знаків. Створення картографічних планів у цифровому вигляді для містобудівної документації має ряд переваг, оскільки внесення до бази даних Держгеокадастру виконується тільки таким чином.
  • Документ
    Геодезичне забезпечення встановлення меж об’єднаної територіальної громади
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Косюченко, Вадим Андрійович
    Застосування сучасного геодезичного забезпечення для розробки проекту із землеустрою щодо встановлення меж Царичанської ОТГ Дніпровського району Дніпропетровської області дозволяє здійснити геодезичні вимірні роботи з високою точністю і відповідно встановлених законодавчою базою норм і правил. Застосування геоінформаційних систем дозволяють визначити місце розташування ОТГ, геодезичне знімання визначає кожну поворотну точку та площу. Для унесення до бази даних Державного земельного кадастру розробляють проекти щодо встановлення меж територіальних громад. Шляхом унесення до бази даних Держгеокадастру інформації про межу встановленої територіальної громади формується межа території Царичанської ОТГ.
  • Документ
    Проєкт капітального ремонту автомобільної дороги Н-07 Київ – Суми – Юнаківка на ділянці км 150+100 – км 152+000 із залученням геоінформаційної системи QGIS та аналізом цифрової моделі рельєфу
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Семенченко, Володимир Олександрович
    В роботі проведено аналіз нормативної документації щодо капітального ремонту автомобільної дороги та надано характеристику автодороги Н-07 Київ – Суми – Юнаківка. Також була досліджена інформація про цифрові моделі рельєфу (ЦМР) та залучена геоінформаційна система QGIS для аналізу ЦМР. Розроблено план траси, земляне полотно, дорожній одяг, штучні споруди. Також розглянута інфраструктура та безпека дорожнього руху, техніка безпеки та заходи охорони навколишнього середовища.
  • Документ
    Проєктування капітального ремонту автомобільної дороги державного значення Н-23 Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя на ділянці км 140+056 – км 155+050 у Дніпропетровській області
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Дончевський, Віталій Анатолійович
    Об’єкт дослідження – заходи з підвищення транспортно-експлуатаційних показників та безпеки руху на ділянці автомобільної дороги загального користування державного значення Н-23 Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя на ділянці км 140+056 – км 155+050 в Дніпропетровській області. Мета роботи – розробка проєктних рішень для забезпечення безпеки і комфортності руху на автомобільній дорозі державного значення Н-23 Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя на ділянці км 140+056 – км 155+050 в Дніпропетровській області. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами, нормативною і довідковою літературою та застосування методів автоматизованого проектування. Галуззю використання є виконання ремонтних робіт на автомобільній дорозі та підвищення безпеки руху. В результаті розробки дипломної роботи виконано: – аналіз та характеристика району проектування ділянки дороги; – аналіз сучасних систем САПР для проєктування автомобільних доріг ; – проєктування ремонтних заходів, спрямованих на підвищення транспортно-експлуатаційних показників та безпеки руху; – розробку заходів з організації дорожнього руху; – проєктування підсилення та поширення конструкції дорожнього одягу.
  • Документ
    Геодезичні роботи при реконструкції вул. Трускавецькій у м. Київ
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Жерепа, Андрій Ігорович
    Об’єкт дослідження – геодезичні роботи, які виконують при реконструкції вул. Трускавецької в м. Київ. Мета роботи – розробка проєктних рішень щодо геодезичного забезпечення реконструкції вул. Трускавецької в м. Київ. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами, нормативною і довідковою літературою та застосування методів автоматизованого проектування. Галуззю використання є виконання робіт з реконструкції вулиці, та створення проєктної документації. В результаті розробки дипломної роботи виконано: – аналіз та характеристика району проєктування ділянки реконструкції; – проаналізовано топографо-геодезичне забезпечення реконструкції міських вулиць та доріг; – розглянуті питання технології виконання геодезичних робіт при реконструкції вулиці; – проєктування геодезичного забезпечення реконструкції; – розглянуті розмічувальні роботи при реконструкції.
  • Документ
    Програмні засоби обробки геодезичних вимірів для кадастрових робіт
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Вороб’йов, Микита Сергійович
    Система управління земельними ресурсами шляхом формування населеного пункту, який розширюються, тобто змінив свої межі згідно розробленого генерального плану села Улянівка Вознесенського району Харківської області у Державному земельному кадастрі. Застосування сучасного геодезичного забезпечення та геоінформаційних систем для розробки проекту із землеустрою щодо встановлення (зміни) меж населеного пункту дозволяє здійснити геодезичні знімання з високою точністю і побудовати цифрові картографічні матеріали. Застосування геоінформаційних систем дозволяють визначити змінену межу с.Улянівка та розробити проект із землеустрою для унесення до бази даних Державного земельного кадастру інформації про межу населених пунктів та відобразити її на Публічній кадастровій карті України.
  • Документ
    Інженерно-геодезичні роботи при розробці проектної документації на капітальний ремонт автомобільної дороги Т-05-14 на ділянці км 36+750 – км 49+615
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Щебивок, Ілона Віталіївна
    В роботі проаналізовано топографо-геодезичну вивченість району будівництва та виконано закладку пунктів опорної геодезичної мережі. Були застосовані сучасні методи виконання топографічних зйомок із застосуванням сучасних геодезичних приладів. Подальша обробка геодезичної зйомки виконувалась з використанням програмних комплексів, в тому числі в програмі AutoCAD Civil 3D.
  • Документ
    Топографо-картографічне забезпечення проведення грошової оцінки земель на території м. Глухів Сумської області
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Орехов, Станіслав Євгенійович
    На сьогоднішній день грошова оцінка земель населених пунктів є економічною основою для визначення розміру плати за землю, яка нараховується від показників орендної плати та земельного податку. Показники плати за землю є основним джерелом поповнення бюджетів місцевих громад (сільських, селищних та міських рад). Для проведення робіт з оцінки потрібна планово-картографічна основа. Картографічною основою проведення робіт з оцінки є карти обстеження ґрунтового покриву населених пунктів, матеріали попередніх геодезичних зйомок, план встановлення меж населеного пункту, оцінка якого проводиться. Топографо-картографічна основа, яка розробляється в процесі дипломної роботи, залежить від площі населеного пункту, чисельності населення та його статусу. Питання грошової оцінки були досліджені на конкретному прикладі – м. Глухів Сумської області.
  • Документ
    Геодезичне забезпечення розробки робочого проєкту землеустрою щодо рекультивації порушених земель при розміщенні розвідувальної свердловини № 142 Ігнатівського родовища за межами населених пунктів на території Нехворощанської сільської ради Новосанжарського району Полтавської області
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Мар’єнко, Ярослав Віталійович
    Метою роботи є вивчення та аналіз процесу геодезичного забезпечення розробки робочого проєкту землеустрою щодо рекультивації порушених земель. На прикладі розвідувальної свердловини № 142 Ігнатівського родовища здійснено: опис технічної характеристики об’єкта інженерно-геодезичних вишукувань та ділянки робіт, визначено обсяги робіт з проведення рекультивації земель на трьох земельних ділянках розвідувальної свердловини, проведено аналіз методів, технологій і черговості виконання комплексу інженерно-геодезичних вишукувань, визначення положення пунктів опорної геодезичної мережі, побудову знімального планово-висотного обґрунтування, огляд технології камеральної обробки польових інженерно-геодезичних вишукувань, землевпорядний механізм розробки робочого проєкту землеустрою щодо рекультивації порушених земель. Розглянуто питання охорони праці та охорони навколишнього природного середовища при здійсненні заходів з рекультивації.
  • Документ
    Застосування геоінформаційних систем у гірничих проектах з видобутку корисних копалин
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Логвиненко, Богдан Олексійович
    Застосування ГІС-технологій для визначення території під розробку гірничих проектів з видобутку корисних копалин. Кар’єри з видобутку корисних копалин позначаються на відповідних картографічних матеріалах, які входять до проекту із землеустрою щодо відведення земель і гірничого проекту. Застосування геоінформаційних систем у гірничих проектах з видобутку корисних копалин дозволяють визначити місце розташування кар’єру, геодезичне знімання визначає кожну поворотну точку та площу. Для унесення до бази даних Державного земельного кадастру розробляють проекти відведення земельної ділянки для видобутку корисних копалин. Шляхом унесення до бази даних Держгеокадастру інформації про видобуток корисних копалин за проектами із землеустрою щодо відведення земель формується земельна ділянка під кар’єром
  • Документ
    Геодезичні роботи для складання проекту реконструкції підходів до мостового переходу через річку Західний Буг, розташованого в м. Сокаль на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення О141602 Сокаль – Стоянів на км 1+693 Сокальського району Львівської області
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Коротун, Олександр Борисович
    Об’єкт дослідження – геодезичні роботи, які виконують при інженерно-геодезичних вишукуваннях реконструкції підходів до мостового переходу через річку Західний Буг, розташованого в м. Сокаль на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення О141602 Сокаль – Стоянів на км 1+693 Сокальського району Львівської області. Мета роботи – розробка проєктних рішень щодо геодезичного забезпечення реконструкції підходів до мостового переходу через річку Західний Буг, розташованого в м. Сокаль на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення О141602 Сокаль – Стоянів на км 1+693 Сокальського району Львівської області. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами, нормативною і довідковою літературою та застосування методів автоматизованого проектування. Галуззю використання є виконання робіт з реконструкції підходів до мостового переходу та створення проєктної документації. В результаті розробки дипломної роботи виконано: – аналіз та характеристика району проєктування ділянки реконструкції; – проаналізована технологія та методика виконання геодезичних робот; – розглянуті питання автоматизованої обробки результатів геодезичних робіт при реконструкції підходів до мостового переходу; – розглянуті питання контролю якості геодезичних робіт.
  • Документ
    Геодезичні роботи при капітальному ремонті автомобільної дороги Н-03 Житомир-Чернівці на ділянці км 115+000 – км 120+000 із залученням геоінформаційної системи QGIS для побудови ізоліній рельєфу
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Ханчич, Богдан Русланович
    В ході виконання геодезичних робіт при капітальному ремонті автомобільної дороги Н-03 Житомир-Чернівці на ділянці км 115+000 – км 120+000 проведено аналіз нормативної документації, ретельно вивчено характеристику дороги та побудована цифрова модель місцевості із залученням геоінформаційної системи QGIS для побудови ізоліній рельєфу.
  • Документ
    Моделювання затоплення території внаслідок часткового руйнування дамби Кременчуцької ГЕС у геоінформаційній системі QGIS. Частина 1. Створення моделі дамби Кременчуцької ГЕС на цифровій моделі рельєфу
    (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023) Ганночка, Ольга Володимирівна
    В роботі проведено аналіз нормативно-правового забезпечення у сфері національної інфраструктури геопросторових даних, та розглянуті загальні відомості про геоінформаційні системи. Детально розібрана організація даних у геоінформаційних системах, а також розглянуте питання про цифрові моделі рельєфу та продукти, що створені на їх основі. Зокрема, була створена модель дамби Кременчуцької ГЕС на цифровій моделі рельєфу